Luennot ja tuntitehtävät lähiopetuksessa
Käytännön harjoitukset opetuskeittiössä
Opintojaksotehtävän tekeminen ryhmissä
Opintojakson Moodle-sivujen materiaalit
Opintojaksolla tehdään opintojaksotehtävä ulkoisen sidosryhmän toimeksiannosta
Haagan toimipiste
Tentti laadusta ja ruokatuotannon prosesseista
Uusintamahdollisuus yleisenä tenttipäivänä
Suomi
24.10.2022 - 16.12.2022
Laatu (yksilö) 15 % Työvuorolista (yksilö) 15 % Prosessit tentti 1 (yksilö) 30 % Opintojaksotehtävä (ryhmä) 40 %
13.06.2022 - 21.10.2022
Alustava aikataulu. Muutokset mahdollisia
vko 1 tiistai 25.10. klo 9.00–14.00 A428 Sakke
Opintojakson ja tehtävien esittely
Ruokatuotantoprosessit ja vakiointi
Ruokalistasuunnittelu
torstai 27.10. klo 8.30–10.45 L403 Hessu
Ravintolan myyntiprosessi
vko 2 tiistai 1.11. klo 9.00–14.00 G317
Jamix-tuotannonohjaus
Chefstein Asiakasturvallisuus
Menu engineering
RMenu tehtävänanto
torstai 3.11. klo 8.30–10.45 L403 Mimmi
Laatu ja laadunhallintajärjestelmät
vko 3 tiistai 8.11. klo 9.00–14.00 A423 Sakke
Keittiösuunnittelu ja laitteet
R-Menu tehtävän läpikäynti
torstai 10.11. klo 8.30–10.45 L403 Hessu
Tes osa 1 ja työvuorolistasuunnittelu
vko 4 tiistai 15.11. klo 9.00–14.00 A423 Sakke
Banketti, Metos SCC-teoria
Banketti-harjoitus
torstai 17.11. klo 8.30–10.45 L403 Hessu
Tes osa 2 ja työvuorolistasuunnittelu
vko 5 tiistai 22.11. klo 9.00–14.00 A423 Sakari
Tuotteen valmistusaste
Opintojaksotehtävän tuotekehitys
torstai 24.11. klo 8.30–10.45 L403 Mimmi
Palvelun laatu
vko 6 tiistai 29.11. klo 9.00–14.00 A423 Sakke
Ostot, logistiikka, ABC-analyysi
Työturvallisuus
torstai 1.12. klo 8.30–10.45 L430 Hessu
Tes osa 3, työvuorolistan laadinta
vko 7 tiistai 6.12. Itsenäisyyspäivä. EI OPETUSTA
Keskiviikko 7.12 Huom päivämäärä
Mahdolliset opintojaksotehtävän esivalmistelut
torstai 8.12. klo 8.30–10.45 L403 Mimmi
Omavalvonta
vko 8 Maanantai 12.12. klo 14.00– Huom! Poikkeava päivämäärä!
Opintojaksotehtävän esivalmistelut
Tiistai 13.12. klo 8.00-17.00 - Huom! Aikataulu
Opintojaksotehtävän toteutus
Keskiviikko 14.12. klo 9.00–14.00 A423 Poikkeava päivämäärä!
Ruokatuotannon prosessitentti ja laatutentti
Opintojaksotehtävän esitykset
Palautekeskustelut
Work& Study
Ahot
Heikki Ursin, Jari Karjalainen, Sakari Ketolainen, Mirjami Willman
15 - 25
Arviointikriteeri - arvosana 1
Opiskelija tunnistaa alan TES:n pääperiaatteet, hallitsee tuotanto- ja palveluprosessien periaatteet ammattikeittiössä, osaa arvioida keittiön toimintaa Oiva-järjestelmän mukaisesti ja osaa nimetä alalle merkittäviä kansallisia laatujärjestelmiä. Opiskelija tuntee opintojakson sisältöihin liittyvän teorian käytännön näkökulmasta ja osoittaa sen.
Arviointikriteeri - arvosana 3
Opiskelija osaa hyödyntää tuotanto- ja palveluprosesseja ruokatuotteiden suunnittelussa ja toteutuksessa, laatia omavalvontasuunnitelman HACCP:n mukaisesti ja suunnitella TES:n mukaisen työvuorolistan.
Arviointikriteeri - arvosana 5
Opiskelija osaa soveltaa tuotanto- ja palveluprosesseja kannattavan ruokatuotteen suunnittelussa ja toteutuksessa, kehittää keittiön toimintaa ja ruokatuotteita vastuullisesti ja hyödyntää osto- ja logistiikkatoimintoja työskentelyssään.
RUOKAT Degree Programme in Culinary Management
H-5