Opetus on yhdistelmä luokkaopetusta, itsenäistä opiskelua ja harjoitustehtävien tekoa. Valtaosa opintojakson opiskelusta on itseohjautuvaa Moodle-oppimisympäristön avulla.
Moodlen materiaalit harjoituksineen.
Liike-elämän matematiikka.Saaranen, Kolttola & Pösö, Edita.
Laskentatoimi. Jormakka, Koivusalo, Lappalainen & Niskanen, Edita.
Hotelli- ja ravintola-alan sisäinen laskentatoimi. Heikkilä, Saranpää, Restamark.
Käytetyt esimerkit ja harjoitukset ovat hotelli-, ravintola- ja matkailualalta.
Haagan toimipiste
Tentti 1: tuloslaskelma ja tase sekä niiden tulkinta (auki Moodlessa 14. - 26.2.)
Tentti 2: Katetuottolaskenta ja hinnoittelu (auki Moodlessa 28.3. - 9.4.)
Tentti 3: Yksinkertainen korkolasku (auki Moodlessa 18. - 30.4.)
Tentti 4: Koronkorkolasku (auki Moodlessa 18.4. - 7.5.)
Opettaja kertoo uusintamahdollisuuksista kurssin alussa.
Suomi
Esimerkit ja harjoitukset ovat suomalaisen käytännön mukaisia.
16.01.2023 - 19.05.2023
Ei palautettavia oppimistehtäviä.
02.01.2023 - 13.01.2023
24.1.2023 klo 14 - 16.45 Tuloslaskelma ja tase
14.2.2023 klo 14 - 16.45 Tuloslaskelman ja taseen tulkinta
7.3.2023 klo 14 - 16.45 Katetuottolaskenta
28.3.2023 klo 14 - 16.45 Hinnoittelu
18.4.2023 klo 14 - 16.45 Korkolaskut
- AHOT
Jos sinulla on kurssin sisältöihin liittyvää teoreettista ja käytännön osaamista entuudestaan, voit ottaa opettajaan yhteyttä keskustellaksesi AHOT -menettelystä (aikaisemmin hankitun osaamisen tunnustaminen).
- Opinnollistaminen
Mikäli tiedät, että sinulla on kurssin aikana työpaikallasi vastuita, jotka suoraan liittyvät kurssin teemaan, voit harkita opinnollistamista.
Hanna Moisio
15 - 40
Pistekertymän mukainen arvosana:
90 - 100: 5
80 - 89: 4
70 - 79: 3
60 - 69: 2
40 - 59: 1
0 - 39: hylätty
RESTO Hospitality and Tourism Management
H-5