Opetus on yhdistelmä luokkaopetusta ja harjoitustehtävien tekoa. Opintojakso sisältää paljon itseohjautuvaa opiskelua.
- Opintomateriaali, sis. harjoitukset vastauksineen, on luettavissa / tulostettavissa Moodlesta.
- Heikkilä, P. & Saranpää, T. Hotelli- ja ravintola-alan sisäinen laskentatoimi. Restamark Oy. Helsinki.
- Moisio, H. & Saranpää, T. Matkatoimistoalan laskentatoimen ohjeistus. Smalser Oy. Helsinki.
- Muu ohjaajan ilmoittama ja jakama materiaali.
Käytetyt esimerkit ja harjoitukset ovat hotelli-, ravintola- ja matkailualalta.
Haagan toimipiste
Kaksi tenttiä:
1. Budjetointi
2. Raportointi, kannattavuus, tehokkuus ym.
Uusintatenttien (2 kpl) aikataulu ilmoitetaan kurssin alussa.
Suomi
Esimerkit ja harjoitukset ovat suomalaisen käytännön mukaisia.
21.08.2023 - 13.10.2023
Ryhmätyö: budjettivastaavan haastattelu. Muoto vapaa: video, podcast tms.
12.06.2023 - 18.08.2023
Tunnit pidetään kaksi kertaa viikossa, kertakohtainen aikataulu on Moodlessa.
AHOT
Jos sinulla on kurssin sisältöihin liittyvää teoreettista ja käytännön osaamista entuudestaan, voit ottaa opettajaan yhteyttä keskustellaksesi AHOT -menettelystä (aikaisemmin hankitun osaamisen tunnustaminen).
Opinnollistaminen
Mikäli tiedät, että sinulla on kurssin aikana työpaikallasi vastuita, jotka suoraan liittyvät kurssin teemaan voit harkita opinnollistamista.
Saadun palautteen perusteella Excelin osuutta on lisätty ja budjetoinnin osuuteen käytetään enemmän aikaa.
Hanna Moisio
15 - 40
Osaamista arvioidaan tentein ja oppimistehtävin. Painoarvot ovat seuraavat:
Tentti 1 45%
Tentti 2 40%
Oppimistehtävä 15%
Opintojaksolla on käytössä seuraava asteikko: kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), tyydyttävä (2), välttävä (1), hylätty (0).
Arviointiasteikko
Arvosana 5 90 - 100 pistettä
Arvosana 4 80 - 89
Arvosana 3 70 - 79
Arvosana 2 60 - 69
Arvosana 1 45 - 59
Arvosana 0 0 - 44
MATKA Degree Programme in Tourism Management
0.00 op
0.00 op
H-5