Johdon laskentatoimi hotelli-, ravintola- ja matkailualalla (5 op)
Toteutuksen tunnus: ACC2HA001-3042
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 13.06.2022 - 19.08.2022
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 22.08.2022 - 14.10.2022
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toimipiste
- Haagan toimipiste
- Opetuskielet
- suomi
- Paikkoja
- 15 - 40
- Koulutus
- MATKA Matkailun liikkeenjohdon koulutusohjelma
- Opettajat
- Yrjö Laitinen
- Ryhmät
-
RL20SGRL20SG Matkailun liikkeenjohdon ko.
-
CONTACTLähitoteutus
- Opintojakso
- ACC2HA001
Arviointiasteikko
H-5
Aikataulu
Viikoittain käsiteltävät aiheet löytyvät Moodlesta kunkin viikon otsikoista
Vk 1 ja 2.: Myynnin ennustaminen ja myynnin operatiiviset tunnusluvut,
Vk 3 ja 4: Katetuottolaskenta ja tulossuunnittelu, työvoiman käytön suunnittelu
Vk 5 ja 6: Tulos- ja rahoitusbudjetti, tasebudjetti, varaston hallinta
Vk 7 ja 8: Feasibility study - kannattavuustutkimus, rahoitusrakenne.
Aiheiden käsittelyjärjestystä ja painotusta saatetaan muuttaa kurssin edetessä.
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
Tämän opintojakson osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:
a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät päivä-, monimuoto- tai intensiivitoteutuksena
b. Tentti ja/tai oppimistehtävä(t)
c. Omassa työssä oppiminen (opinnollistaminen)
Opintojaksoon sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.
Oppimateriaalit
- Opintomateriaali, sis. harjoitukset vastauksineen, on luettavissa / tulostettavissa Moodlesta.
- Heikkilä, P. & Saranpää, T. Hotelli- ja ravintola-alan sisäinen laskentatoimi. Restamark Oy. Helsinki.
- Moisio, H. & Saranpää, T. Matkatoimistoalan laskentatoimen ohjeistus. Smalser Oy. Helsinki.
- Muu ohjaajan ilmoittama ja jakama materiaali.
Opetusmenetelmät ja ohjaus
Opetus on yhdistelmä luokkaopetusta ja harjoitustehtävien tekoa. Opintojakso sisältää paljon itseohjautuvaa opiskelua.
Opetus on keskiviikkoisin klo 14.00 - 16.45 ja perjantaisin klo 11.00 - 13.45.
Työelämäyhteydet
Käytetyt esimerkit ja harjoitukset ovat hotelli-, ravintola- ja matkailualalta.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Tentti/tentit kontaktiopetuksen mukaisena aikana, tarkka ajankohta ilmoitetaan erikseen.
Uusintatentit normaalin uusintakäytännön mukaisesti kahden seuraavan periodin aikana.
Huom! Jälkimmäisen tentin uusiminen ei mahdollista Moodlessa, vaan tentti tehtävä uusinnassa Excelillä.
Kansainvälisyys
Esimerkit ja harjoitukset ovat suomalaisen käytännön mukaisia.
Toteutuksen valinnaiset oppimistavat
AHOT
Jos sinulla on kurssin sisältöihin liittyvää teoreettista ja käytännön osaamista entuudestaan, voit ottaa opettajaan yhteyttä keskustellaksesi AHOT -menettelystä (aikaisemmin hankitun osaamisen tunnustaminen).
Opinnollistaminen
Mikäli tiedät, että sinulla on kurssin aikana työpaikallasi vastuita, jotka suoraan liittyvät kurssin teemaan voit harkita opinnollistamista.
Oppimistehtävät
Moodlessa annettavat erilliset palautettavat tehtävät.
Palautukset Moodlen palautuslaatikoihin.
Arviointitavat
Opintojakso arvioidaan käyttäen asteikkoa kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), tyydyttävä (2), välttävä (1), hylätty (0). Arviointikriteerit on esitetty asteikolla 1 - 3 - 5.
Osaaminen arvioidaan tentillä tai tenteillä (80%), jotka sisältävät laskelmia. Lisäksi palautettavat tehtävät ovat 20% kurssin kokonaisarvioinnista. Arvosanat suhteessa yhteenlaskettuun maksimipistemäärään:
1: 45 – 54 %
2: 55 – 64 %
3: 65 – 74 %
4: 75 – 84 %
5: 85 – 100 %