Opiskelijan ajankäyttö moduulin aikana
5 op.=135 h
-lähiopetus 25 h
-Opintojaksotehtävän tekeminen 60 h
-Opintojaksotehtävän ja sen välituotosten esittäminen 5 h
-Lähdemateriaaleihin tutustuminen 45 h
Moodlessa oleva aineisto ja linkit
Opintojakson toteutus liittyy elinkeinon kehittämiseen ja kansalliseen ruokamatkailuhankkeeseen
Haagan toimipiste
Etätentti pe 4.11.2022, moodletentti 45 min
hyväksytty / hylätty
Suomi
Käytetään ja tutustutaan kansainvälisiin toteutuksiin
21.08.2023 - 15.12.2023
Kehitystehtävä, joka koostuu neljästä osatehtävästä. a) Havainnointitehtävä b) Innovointitehtävä c) Kehitystehtävä d) Opintojaksotehtävän (kehitystehtävän) esittäminen e) Etätentti moodlessa suoritettu hyväksytysti
29.05.2023 - 05.06.2023
Ti 30.8.2022 klo 9.00- 13.45 luokka G318
Opintojakson esittely, mitä ruokamatkailu on?
Ruokamatkailustrategia
Opintojaksotehtävän esittely ja havainnointitehtävän antaminen
Ryhmäytyminen
Palvelumuotoilu opintojaksotehtävän työkaluna
Ti 13.9.2022 klo 11.00- 13.45 luokka G318
Havainnointitehtävien esitykset (max 10 min)
Innovointitehtävän antaminen
Elämysten tuottaminen ja palvelumuotoilu
Asiakasprofiilit
Ti 4.10.2022 klo 11.30- 13.45 luokka G318
Innovointitehtävän esitykset
Suomalainen ruoka / Finnish gastronomy
Suomalainen ruoka ja siihen liittyvät perinteet sekä raaka-aineet
Pe 4.11.2022 klo 9.00- 13.45 opetuskeittiö Nuijamies
Tarinallistaminen ruokamatkailussa
Ryhmäkohtainen sparraus - tehtävän välitsekkaus
Vieraanvaraisuustentti (hyväksytty / hylätty). Materiaali Moodlessa tentin kohdalla.
Pe 25.11.2022 klo 9.00-13.45 luokka G318
Suomalainen ruoka ja siihen liittyvät perinteet sekä raaka-aineet käytännössä
Tilaustarjoilu (toiminnallinen harjoitus)
Ateriapalvelut eri toimintaympäristössä
La 26.11.2022 klo 12.30- 17.00 luokka 1005 Pasilan kampus
Tehtävien esitykset ja opintojakson koonti
Tehtävistä palautteet ja opiskelija antaa opintojaksopalautteen
Jari Karjalainen, Sini Garam
15 - 40
Arviointikriteerit
Opintomoduuli arvioidaan seuraavasti:
1. Opintojaksotehtävä arvioidaan seuraavasti:
a) max. 20 p. Havainnointitehtävä
b) max. 10 p. Innovointitehtävä
c) max. 60 p. Kehitystehtävä osa-alueineen ja raportti
d) max. 10 p. Esitys
e) Etätentti moodlessa suoritettu hyväksytysti
Arviointiasteikko
100-93 p. 5
92-83 p. 4
82-70 p. 3
69-60 p. 2
59-52 p. 1
MATKA Matkailun liikkeenjohdon koulutusohjelma
3 op
H-5
Ei käynnissä olevia toteutuksia.
Lähiopetus
Oppimistehtävät
Ryhmäprosessi
Suomen ruokamatkailustrategia 2028
Ruokamatkailun tuotesuositukset 2020
Lisämateriaalia Moodlen Kirjallisuus-välilehdellä
Opintojakso sisältää yhteistyötä Hungry for Finland -lab:n kanssa ja kehittämisprojektin toimeksiantajayritykselle
Haagan toimipiste
Ei tenttiä
Suomi
27.03.2023 - 19.05.2023
Tehtävä 1. Suomen ruokamatkailustrategia ja tuotesuosituksista (yksilötehtävä) Hyväksytty/hylätty Tehtävä 2. Alueellisen ruokakulttuurin helmet (yksilötehtävä) 20 % Tehtävä 3. Alueen helmet - ruokamatkailutuotteen tarinallistamisen esimerkit (yksilötehtävä) 20 % Tehtävä 4. Tarinallistettu ruokamatkailutuote/palvelu (yksilötehtävä/ryhmä) 60 %
02.01.2023 - 24.03.2023
Lähiopetus maanantaisin klo 8.30-10.45 ja keskiviikkoisin 8.30-10.45
Yksityiskohtaisempi aikataulu Moodlessa.
Sakari Ketolainen, Sini Garam
15 - 40
Ryhmät saavat ohjausta ja palautetta tehtävien esitys- ja sparrausvaiheessa. Arvioinnit perustuvat osaamistavoitteista johdettuihin tehtäväkohtaisiin arviointikriteereihin.
MATKA Matkailun liikkeenjohdon koulutusohjelma
5 op
H-5
Opiskelijan ajankäyttö moduulin aikana
5 op.=135 h
-lähiopetus 25 h
-Opintojaksotehtävän tekeminen 60 h
-Opintojaksotehtävän ja sen välituotosten esittäminen 5 h
-Lähdemateriaaleihin tutustuminen 45 h
Moodlessa oleva aineisto ja linkit
Opintojakson toteutus liittyy elinkeinon kehittämiseen ja kansalliseen ruokamatkailuhankkeeseen
Haagan toimipiste
Etätentti pe 4.11.2022, moodletentti 45 min
hyväksytty / hylätty
Suomi
Käytetään ja tutustutaan kansainvälisiin toteutuksiin
22.08.2022 - 16.12.2022
Kehitystehtävä, joka koostuu neljästä osatehtävästä. a) Havainnointitehtävä b) Innovointitehtävä c) Kehitystehtävä d) Opintojaksotehtävän (kehitystehtävän) esittäminen e) Etätentti moodlessa suoritettu hyväksytysti
13.06.2022 - 19.08.2022
Ti 30.8.2022 klo 9.00- 13.45 luokka G318
Opintojakson esittely, mitä ruokamatkailu on?
Ruokamatkailustrategia
Opintojaksotehtävän esittely ja havainnointitehtävän antaminen
Ryhmäytyminen
Palvelumuotoilu opintojaksotehtävän työkaluna
Ti 13.9.2022 klo 11.00- 13.45 luokka G318
Havainnointitehtävien esitykset (max 10 min)
Innovointitehtävän antaminen
Elämysten tuottaminen ja palvelumuotoilu
Asiakasprofiilit
Ti 4.10.2022 klo 11.30- 13.45 luokka G318
Innovointitehtävän esitykset
Suomalainen ruoka / Finnish gastronomy
Suomalainen ruoka ja siihen liittyvät perinteet sekä raaka-aineet
Pe 4.11.2022 klo 9.00- 13.45 opetuskeittiö Nuijamies
Tarinallistaminen ruokamatkailussa
Ryhmäkohtainen sparraus - tehtävän välitsekkaus
Vieraanvaraisuustentti (hyväksytty / hylätty). Materiaali Moodlessa tentin kohdalla.
Pe 25.11.2022 klo 9.00-13.45 luokka G318
Suomalainen ruoka ja siihen liittyvät perinteet sekä raaka-aineet käytännössä
Tilaustarjoilu (toiminnallinen harjoitus)
Ateriapalvelut eri toimintaympäristössä
La 26.11.2022 klo 12.30- 17.00 luokka 1005 Pasilan kampus
Tehtävien esitykset ja opintojakson koonti
Tehtävistä palautteet ja opiskelija antaa opintojaksopalautteen
Jari Karjalainen, Sini Garam
15 - 40
Arviointikriteerit
Opintomoduuli arvioidaan seuraavasti:
1. Opintojaksotehtävä arvioidaan seuraavasti:
a) max. 20 p. Havainnointitehtävä
b) max. 10 p. Innovointitehtävä
c) max. 60 p. Kehitystehtävä osa-alueineen ja raportti
d) max. 10 p. Esitys
e) Etätentti moodlessa suoritettu hyväksytysti
Arviointiasteikko
100-93 p. 5
92-83 p. 4
82-70 p. 3
69-60 p. 2
59-52 p. 1
MATKA Matkailun liikkeenjohdon koulutusohjelma
3 op
H-5