Ruoka matkailuliiketoiminnan osana Suomessa, 5 op - TOU1RL010
Opintojakson kieli
Suomi
Tulevat toteutukset
Ei vielä toteutuksia julkaistu.
Käynnissä olevat toteutukset
Ei käynnissä olevia toteutuksia.
Päättyneet toteutukset
Ei päättyneitä toteutuksia.
Osaamistavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
• ymmärtää, miten saadaan suomalainen ruoka ja juoma tärkeäksi, elämykselliseksi osaksi matkailua
• osaa ostaa ruokaelämyksiä kokouksiin, tapahtumiin ja ohjelmapalveluihin
• ymmärtää tilaustarjoilun kulun, osaa arvioida sen sopivuutta kohderyhmä huomioiden
• osaa toimia tilaisuuden isäntänä ja osallistujana
• osaa suunnitella ja tuottaa yhteistyössä matkailukohteisiin, kokouksiin, tapahtumiin ja ohjelmapalveluihin suomalaista, paikallista, tarinointia hyödyntäviä ruokaelämyksiä kansainvälisille ja kotimaisille asiakkaille
Sisältö
• Ruokamatkailu käsitteenä ja sen tuoma lisäarvo matkailuelinkeinolle
• Suomalaiseen ruokaan ja siihen liittyviin perinteisiin tutustuminen ruokaelämyksen tuottamisessa
• Vieraanvaraisuus käsitteenä ja toimintatapana
• Palvelumuotoilu osana ruokamatkailun suunnittelua
• Ateriapalveluiden suunnittelu erilaisiin toimintaympäristöihin elämyksellisyys huomioiden
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
Tämän opintojakson osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:
a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät päivä-, monimuoto- tai intensiivitoteutuksena
b. Työelämäprojektiin tai muuhun projektiin osallistuminen
c. Omassa työssä oppiminen (opinnollistaminen)
Opintojaksoon sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.
Arviointikriteerit
Arviointikriteeri - arvosana 1
Ymmärtää, miten ostetaan ruokaelämyksiä kokouksiin, tapahtumiin ja ohjelmapalveluihin. Osaa valita ohjatusti erilaisia ruokaan liittyviä elämystuotteita erilaisiin toimintaympäristöihin. Hahmottaa palvelumuotoilun ja vieraanvaraisuuden merkityksen osana ruokamatkailua.
Arviointikriteeri - arvosana 3
Osaa ostaa ruokaelämyksiä kokouksiin, tapahtumiin ja ohjelmapalveluihin huomioiden tapahtuman tai tilaisuuden kokonaisuuden. Osaa organisoida tilaisuuden, jossa toimii isäntänä ja osallistujana. Osaa suunnitella ja tuottaa yhteistyössä matkailukohteisiin, kokouksiin, tapahtumiin ja ohjelmapalveluihin suomalaista, paikallisuutta, tarinointia hyödyntäviä ruokaelämyksiä.
Arviointikriteeri - arvosana 5
Suunnittelee ja kehittää yhteistyössä matkailukohteisiin, kokouksiin, tapahtumiin ja ohjelmapalveluihin suomalaista, paikallisuutta, tarinointia hyödyntäviä kannattavia ruokaelämyksiä ja ateriapalvelukokonaisuuksia huomioiden palvelumuotoilun ja vieraanvaraisuuden elementit. On omaksunut monia elämysten tuottamiseen liittyviä elementtejä ja osaa soveltaa niitä suunnittelutyössä itsenäisesti ja kriittisesti arvioiden.