Digitalisaation mahdollisuudet elämystaloudessa, 5 op - SER706AS3Y
Opintojakson kieli
Suomi
Tulevat toteutukset
Digitalisaation mahdollisuudet elämystaloudessa SER706AS3Y-3001 12.01.2026-13.03.2026 5 op(WEEKEND, ...)+-
Toimipiste
Pasilan toimipiste
Opetuskieli
Suomi
Ajoitus
12.01.2026 - 13.03.2026
Ryhmä
WEEKEND
CONTACT
MAEXPFHA
BLENDED
YAMK2SEB
Opettaja
Aarni Tuomi
Paikkoja
30 - 60
Koulutus
PAKEM Palveluliiketoiminnan johtamisen ja kehittämisen koulutus
T&K-osuus
0.00 op
Virtuaaliosuus
2.50 op
Arviointiasteikko
H-5
Käynnissä olevat toteutukset
Ei käynnissä olevia toteutuksia.
Päättyneet toteutukset
Ei päättyneitä toteutuksia.
Osaamistavoitteet
Opintojakson tavoitteena on antaa opiskelijalle kattava kuva digitalisaation mahdollisuuksista ja haasteista osana elämystalouden kehittämistä. Opintojaksolla käsitellään ihmisen, teknologian ja organisaatioiden välisen vuorovaikutuksen keskeisimpiä teorioita, malleja ja näkökulmia etenkin palveluliiketoiminnan kehittämisen ja vastuullisen johtamisen näkökulmasta. Käymme läpi esimerkkejä digitalisaation vaikutuksista läpi palvelupolun (ennen elämystä, sen aikana, elämyksen jälkeen) keskustelujen, demojen, ja konkreettisten yritystoimeksiantojen kautta. Osana opintojaksoa opiskelijat pääsevät myös laatimaan valitsemalleen kohdeyritykselle digistrategian.
Sisältö
Kurssilla käsiteltäviä keskeisiä teemoja:
Digitalisaation mahdollisuudet ja haasteet elämystaloudessa ennen elämystä, elämyksen aikana ja elämyksen jälkeen
Kustannus-hyötyanalyysi
Digitalisaation strateginen johtaminen
Muutosjohtaminen
Vastuullisuusajattelu osana elämystalouden digitalisaatiota
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
Kurssi toteutetaan lähiopetuksena.
Jos koet jo omaavasi kurssin sisältö -kohdassa esitettyjen aihepiirien osaamisen, voit hakea suorittamaan kurssin näyttönä. Näytöissä noudatetaan Haaga-Helian master-koulutuksen yleisiä linjauksia, jotka löytyvät osoitteesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/ura-ja-osaaminen/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study
Oppimateriaalit
Kurssin alkaessa kurssin verkko-oppimisympäristössä Moodlessa annetut materiaalit.
Intro
Selaat somea ja näät kiinnostavan jutun uudesta ravintolasta. Katselet netistä lisätietoja, luet muutaman asiakaspalautteen ja varaat pöydän. Ennen illallista saat vielä automaattisen muistutuksen. Näköjään pöytävarauksen yhteydessä olit myös vahingossa tilannut ravintolan uutiskirjeen. Pitikin jättää se täppä klikkaamatta...
Yhä useampi palvelupolku koostuu digitaalisista kosketuspisteistä ennen elämystä, sen aikana ja sen jälkeen. Tällä kurssilla pureudumme digitalisaation strategisiin mahdollisuuksiin elämystalouden yritysten liiketoiminnan vauhdittajana. Pyrimme leikkaamaan läpi teknologiahypen ja tunnistamaan aitoja arvonluonnin mekanismeja, keskittyen erityisesti palveluliiketoiminnan kehittämiseen. Tervetuloa mukaan!
Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
Tämä opintojakso kuuluu ylemmän ammattikorkeakoulun (YAMK) opetussuunnitelmaan. Opintojakson suorittaminen edellyttää ylemmän ammattikorkeakoulun opiskeluoikeutta.
Arviointikriteerit
Arviointikriteeri - arvosana 1
Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.
Opiskelijan osaaminen vastaa välttävästi kurssin osaamistavoitteita. Opiskelija tunnistaa joitakin elämystalouden digitalisaatioon liittyviä teorioita, näkökulmia ja käsitteitä. Hän soveltaa niitä suppeasti käytännön työelämän tilanteiden tarkasteluun.
Arviointikriteeri - arvosana 3
Opiskelijan osaaminen vastaa hyvin kurssin osaamistavoitteita. Opiskelija hallitsee hyvin elämystalouden digitalisaatioon liittyviä teorioita, näkökulmia ja käsitteitä. Hän soveltaa kurssilla opittuja käsitteitä ja teorioita käytännön työelämän tilanteiden analysoitiin.
Arviointikriteeri - arvosana 5
Opiskelijan osaaminen vastaa erinomaisesti kurssin osaamistavoitteita. Opiskelija hallitsee syvällisesti elämystalouden digitalisaatioon liittyvät teoriat, näkökulmat ja käsitteet. Hän soveltaa kurssilla opittuja käsitteitä ja teorioita kriittisesti ja perustellusti käytännön työelämän tilanteiden analysointiin.