Tapahtuma-alan liiketoimintaympäristö, 5 op - SER011AS2A
Opintojakson kieli
Suomi
Tulevat toteutukset
Ei vielä toteutuksia julkaistu.
Käynnissä olevat toteutukset
Ei käynnissä olevia toteutuksia.
Päättyneet toteutukset
Ei päättyneitä toteutuksia.
Osaamistavoitteet
Tunnistaa mahdollisuuksia toimia laaja-alaisesti tapahtuma-alalla, tunnistaa osaamistarpeet alalla ja kehittää omaa osaamistaan, osaa hahmotella omaa ura-polkuaan tapahtuma-alalla. Tuntee eri tapahtumatyypit, alan toimintaympäristön, toimijat ja sidosryhmät. Tunnistaa keskeisen alan lainsäädännön velvoitteineen sekä osaa olennaiset markkinointiin ja tietosuojaan liittyvät säännöt. Tunnistaa toimintaympäristön riskitekijät ja osaa hallita riskejä ennakoivasti.
Sisältö
Tapahtumien tyypit ja erityispiirteet. Tapahtuma-alan toimijat Suomessa ja kansainvälisesti. Riskienhallinta ja tapahtumien turvallisuus. Alan keskeinen lainsäädäntö. Markkinoinnin juridiikka ja tietosuojasäännöt. Turvallisuus majoitus- ravitsemis- ja matkailualalla.
Arviointikriteerit
Arviointikriteeri - arvosana 1
Opiskelija osaa nimetä joitakin tapahtuma-alan peruskäsitteitä ja alaan vaikuttavia tekijöitä. Opiskelija tunnistaa joiltakin osin tapahtumamarkkinoinnin vaikuttavuutta. Opiskelija tunnistaa pääpiirteet tapahtuma-alan keskeisimmästä lainsäädännöstä sekä markkinointi- ja tietosuojaan liittyvistä säännöistä.
Arviointikriteeri - arvosana 3
Opiskelija tietää tapahtuma-alan käsitteet ja osaa käyttää niitä oikeassa kontekstissa. Opiskelija osaa kuvata tapahtuma-alan toimijoita ja hahmottaa eri toimijoiden roolit ja keskinäiset suhteet. Opiskelija on sisäistänyt tapahtuma-alan keskeisimmän lainsäädännön ja pystyy hahmottamaan markkinointi- ja tietosuojasääntöjen merkityksen liiketoiminnalle.
Arviointikriteeri - arvosana 5
Opiskelija arvioi vaikuttavia tekijöitä tapahtuma-alalla ja niiden välisiä riippuvuussuhteita eri näkökulmista. Opiskelijalla on perusteltuja näkemyksiä globaalista tapahtuma-alan taloudesta ja trendeistä. Opiskelija osaa arvioida klusterin eri segmenttien yhteistyömahdollisuuksia ja ideoida uusia mahdollisuuksia. Opiskelija osaa perustella tapahtuma-alan toimintaympäristöön liittyvän lainsäädännön velvoitteita sekä soveltaa markkinointiin ja tietosuojaan liittyviä sääntöjä alan perustilanteisiin.