• on omaksunut systemaattisen maistelun metodin ja osaa hyödyntää sitä jatkuvan tuotetietämyksen kasvattamisen välineenä
• ymmärtää viinimaailman tärkeimmät viinityypit ja -tyylit sekä niihin vaikuttavat tekijät
• tunnistaa tärkeimmät viinialueet, niiden luokitukset ja etikettimerkinnät
• ymmärtää asiakassegmenttien vaikutukset viinimarkkinaan
• hallitsee juomatuotteeseen liittyvät prosessit ja osaa suunnitella tuotevalikoiman
Sisältö
Viinien systemaattinen maistelu
• Viljelyn ja valmistuksen vaikutus viinin makuun
• Viinialueiden laatumerkinnät
• Tärkeimpien rypälelajikkeiden ja viinialueiden vertaileva tutkiminen
• Ravintolan juomavalikoiman hallintaan vaikuttavia tekijöitä ja välineitä
Lisätiedot
Vapaavalintainen opintojakso, jossa on kurssimaksu (60 €)
Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
Pohjatiedoiksi suositellaan RES1RH002 tai RES1RH002 tai RES8RZ003
Arviointikriteerit
Arviointikriteeri - arvosana 1
Soveltaa ammattimaisen maistamisen rakennetta mutta ei terminologiaa. Tunnistaa vähäisesti viinitermistöä ja nimeää osan viinin laatuun vaikuttavista tekijöistä. Tunnistaa vain osan viinialueiden ominaisuuksista. Tunnistaa juomavalikoiman hallintaan vaikuttavat tekijät.
Arviointikriteeri - arvosana 3
Soveltaa ammattimaisen maistamisen rakennetta ja terminologiaa. Tunnistaa kohtalaisesti viinitermistöä ja viinin laatuun vaikuttavia tekijöitä. Kykenee nimeämään monien viinialueiden ominaisuuksia ja hakemaan vaihtoehtoja asiakkaan valinnan helpottamiseksi. Tunnistaa ja ymmärtää juomavalikoiman hallintaan vaikuttavat tekijät.
Arviointikriteeri - arvosana 5
Soveltaa ammattimaisen maistamisen rakennetta ja terminologiaa moitteettomasti. Osaa yhdistää viinitermistöä ja viinin laatuun vaikuttavia tekijöitä kiitettävästi. Tunnistaa viinialueiden ominaisuudet kiitettävästi ja hakemaan vaihtoehtoja asiakkaan valinnan helpottamiseksi. Tunnistaa , ymmärtää ja osaa soveltaa juomavalikoiman hallintaan vaikuttavia tekijöitä kiitettävästi.