1) Perehtyä väkevien alkoholijuomien tyyleihin siten, että hallitsee niiden tyyliin ja laatuun vaikuttavia tekijöitä ammattimaisella tavalla. Luennoilla käydään läpi juomien teoriaa ja perehdytään niiden laatuun maistelemalla
2) Perehtyä tärkeimpiin näistä juomista tehtyihin klassisiin cocktaileihin
3) Perehtyä cocktailbaarien toimintaan
Opintojakson tavoitteena on syventää opiskelijan ymmärrystä ravintolan juomatoiminnoista: erityyppiset väkevät juomat sekä cocktailit. Cocktailtyypit, klassinen ja moderni cocktail ja niihin liittyvä baarityöskentely.
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
• ymmärtää syvällisesti: väkevien alkoholijuomien tyypit ja –tyylit sekä niihin vaikuttavat tekijät
• cocktailbaarit ja niiden toiminta (baarimestaritoiminnot, asiakaskunta, tuottavuus, myynti)
• on omaksunut systemaattisen maistelun metodin ja osaa hyödyntää sitä jatkuvan tuotetietämyksen välineenä
Oppimateriaalit
Distilling Knowledge (kirja Haagan Matskusta)
Muut lähteet:
Luentomuistiinpanot
Maistelumuistinpanot
Opintokäynnit
Lisätiedot
Opintojakson maksu 30 € suoritetaan Haagan myymälään (Matsku) ennen ensimmäistä kokoontumista.
Opintojakso on mahdollista suorittaa lähiopetustoteutuksena
a) Lähiopetustoteutus:
Lähiopetus ja tentti 24 h
Itsenäinen opiskelu 57 h
Oman oppimisen arviointi 1 h
Oppimismenetelminä on systemaattinen maistelu ja sen yhdistäminen teoreettisen tietoon. Onnistunut opiskelu edellyttää tiiviin tahdin vuoksi aiheisiin ennakkoon perehtymistä. Oppiminen osoitetaan tentillä , jossa on maistelu- ja teoriaosuus.
Opiskelija voi saada aikaisemmin hankitun osaamisen tunnustettua suorittamalla opintojaksosta/opintojakson osasta näytön.