Ymmärtää olueen laatuun vaikuttavat tekijät. Hallitsee monipuolisesti olutprosessin ravintolassa: valikoima ja sen hallinta, myynti ja markkinointi, turvallisuus,
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- ymmärtää oluen markkinoiden perusteet: oluttyypit ja –tyylit sekä niiden laatuun vaikuttavat tekijät
- osaa maistella olutta systemaattisesti sen laadun ja aistittavien ominaisuuksien määrittämiseksi
- ymmärtää ravintolan olutprosessin eri näkökulmista: logistiikka, myynti ja markkinointi, turvallisuus
Sisältö
Olutmarkkinat
Oluen valmistus
Olen maistelu
Oluttyypit
Oluen ja ruuan yhdistäminen
Olutprosessi ravintolassa: valikoima, varastointi, oluen tarjoilu , oluen omavalvonta
Olutravintolat
Sinebrychoff Olutmestari Junior -kilpailu
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
Lähiopetus (luennot, maistelut ja ekskursiot) ja tentti 24 h
Itsenäinen opiskelu 57 h
Oman oppimisen arviointi 1 h
Tentti, maistelu ja kirjallinen osuus
Oppimateriaalit
Mikko Salmi: Kippis! Ravintolan olutkäsikirja + luennoilla jaettava materiaali, opiskelijan omat muistiinpanot opintokäynneillä.
Lisätiedot
Kurssimaksu 30 €. Suoritetaan Haagan myymälään (Matsku) ennen ensimmäistä kokoontumista.
Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
Opintojakso on pääasiassa suunnattu hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon (HOTRA) koulutusohjelman opiskelijoille mutta muiden koulutusohjelmien opiskelijoita hyväksytään toteutuksille varaustilanteen mukaan.