Ei vielä toteutuksia julkaistu.
Ei käynnissä olevia toteutuksia.
Luennot ja osoitetun materiaalin itsenäinen opiskelu
Vierailut
Oppimistehtävät
Käytännön harjoitukset ja toteutukset
Oman oppimisen arviointi
Mahdollisuus laajentaa kurssia syväntäviksi opinnoiksi lisätehtävin.
Tuntityöskentelyn materiaali Moodlessa, verkkosivustot ja kirjallisuuslista sekä muu ohjaajien ilmoittamt ja jakamat materiaalit.
Yritysvierailut. Business Finland ruokamatkailustrategia. Hungry for Finland.
Porvoon toimipiste
ei tenttiä
Suomi
Ruokamatkailu ilmiönä ja esimerkit muista maista sekä kulttuureista. Alan trendit kansainvälisesti.
22.08.2022 - 16.12.2022
Oppimistehtävä 1: Smaku, panimoverailu ja Suomen ruokamatkailustrategia, arvionti hyväksytty/hylätty, yksilötehtävä Oppimistehtävä 2: Trendit ja uutuudet ruokamatkailussa, yksilötehtävä, arviointi 1–5, 25 % . Oppimistehtävä 3: 'Viaporin Kekri. Elämyksellisen ruoka- ja juomaelämyksen suunnittelu ja toteutus Viaporin Kekriin 5.11. Ryhmätehtävä, arviointi 1-5, 75%
13.06.2022 - 19.08.2022
Tapaamiset perjantaisin klo 11:00–14.00 campuksella
sekä vierailukohteessa, tapahtuma Suomenlinnassa
2.9. Kurssin aloitus campuksella
Opintojaksokuvaus, toteutussuunnitelma, tehtävät ja aineistot
Ruokateemainen kaupunkikävely ja Smaku -ruokatapahtuma.
9.9 Kekri-Info ja Ruokamatkailustrategia
16.9 Vierailu Kråkön panimolle, tutustuminen panimoon ja olutmaistelu,
23.9 Kekri & vierailu Suomenlinnassa
30.9 Ideointi jatkuu ja ensimmäiset testaukset
7.10 Ideointi ja elämyksen suunnittelu, Blueprintin aloitus
14.10 Kekri – markkinoinnin suunnittelu ja testaus
28.10 Kekri – testaus, blueprint valmis
Viikko 44
3.11. Kekri-valmistelut klo 16–20
4.11 Kekri – valmistelut klo 11–17
Kekri 5.11 aikataulu, työnjako (KOKO PÄIVÄ klo 10–24, sovitaan vuorot)
11.11 Loppukeskustelu, Kekri-raportti, palaute ja arviointi
Suunnitelmaan pohjautuva omassa työssä oppiminen eli opinnollistaminen, mikäli opiskelija pystyy oppimaan opintojakson sisällöt työssään/harrastuksessaan. Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.
Näyttö (jos opiskelija hallitsee jo opintojakson sisällöt). Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.
Liisa Wallenius, Päivi Forsblom, Jaana Laaksonen
15 - 25
Oppimistehtävä 1: Smaku, panimoverailu ja Suomen ruokamatkailustrategia, arvionti hyväksytty/hylätty, yksilötehtävä
Oppimistehtävä 2: Trendit ja uutuudet ruokamatkailussa, yksilötehtävä, arviointi 1–5, 25 % .
Oppimistehtävä 3: 'Viaporin Kekri. Elämyksellisen ruoka- ja juomaelämyksen suunnittelu ja toteutus Viaporin Kekriin 5.11. Ryhmätehtävä, arviointi 1-5, 75%
tehtävien suunnittelu ja toteutus aikataulujen mukaan huomoidaan arvioinnissa
POMO Matkailun koulutusohjelma
H-5
Luennot ja osoitetun materiaalin itsenäinen opiskelu
Vierailut
Oppimistehtävät
Käytännön harjoitukset ja toteutukset
Oman oppimisen arviointi
Mahdollisuus laajentaa kurssia syväntäviksi opinnoiksi lisätehtävin.
Tuntityöskentelyn materiaali Moodlessa, verkkosivustot ja kirjallisuuslista sekä muu ohjaajan ilmoittama ja jakama materiaali
Vierailuennoitsijat ja yritysvierailut. Business Finland ruokamatkailustrategia.
Porvoon toimipiste
ei tenttiä
Suomi
Ruokamatkailu ilmiönä ja esimerkit muista maista sekä kulttuureista.
17.01.2022 - 20.05.2022
Oppimistehtävä 1: Virtuaalinen vierailu lähituottajan luona ja Suomen ruokamatkailustrategia, arvionti 1-5, yksilötehtävä 25% Palautus 4.2. ja esitys 10.2. Oppimistehtävä 2: Trendit ja uutuudet ruokamatkailussa. Ryhmätehtävä (3 henkeä), arviointi 1-5, 25 %, visuaalinen raportti ja palautus 17.3. Oppimistehtävä 3: Projekti: tapahtuma keväällä 2022. Elämyksellinen ruokaelämyksen suunnittelu ja toteutus. Tapahtuman konseptointi ja idean testaus mukaan lukien. Ryhmätehtävä, arviointi 1-5, 50%, toteutus 31.3. ja arviointikeskustelu 7.4.
03.01.2022 - 14.01.2022
27.1. Kurssiesittely, Suomen matkailustrategia
3.2. Vierailut pakallisten tuottajien luo virtuaalisesti, raportointi
10.2. Alueruoka ja paikalliset tuottajat – esitykset; paikalliset tuotteet lautasella
24.2. hiihtoloma
3.3. Alumnitapahtuma – suunnittelu
10.3. Alumnitapahtuma: projektitiimi– blueprint toteutukseen
(logistiikka, hankinnat, turvallisuus, työnjako)
testaus 1 toimeksiantajalle (?)
17.3. Ruokamatkailun trendit tehtävän tekeminen
24.3 intensiiviviikko
Testaus ja valmistelut ennen tapahtumaa, huom. Päivämäärä saattaa muuttua.
Tapahtumaa ennen 1 - 2 iltaa valmisteluita campuksella.
31.3. Alumnitapahtuma – toteutus
7.4. loppukeskustelu, raportti, palaute ja arviointi
Suunnitelmaan pohjautuva omassa työssä oppiminen eli opinnollistaminen, mikäli opiskelija pystyy oppimaan opintojakson sisällöt työssään/harrastuksessaan. Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.
Näyttö (jos opiskelija hallitsee jo opintojakson sisällöt). Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.
Liisa Wallenius, Päivi Forsblom
15 - 25
Oppimistehtävä 1: Vierailu lähituottajan luona ja Suomen ruokamatkailustrategia, arvionti 1-5, yksilötehtävä 25%
Oppimistehtävä 2: Trendit 2022 ja ruokamatkailu. Visuaalinen raportti.. Ryhmätehtävä, arviointi 1-5, 25 %
Oppimistehtävä 3: Projekti: alumnitapahtuma keväällä 2022. Elämyksellinen ruokaelämyksen suunnittelu ja toteutus
Ryhmätehtävä, arviointi 1-5, 50%
Jatkuva näyttö lähitapaamissa ja keittiötunneilla.
POMO Matkailun koulutusohjelma
H-5