Ruoka- ja juomaelämysten tuottaminen, 5 op - RES8PO801
Opintojakson kieli
Suomi
Tulevat toteutukset
Ei vielä toteutuksia julkaistu.
Käynnissä olevat toteutukset
Ei käynnissä olevia toteutuksia.
Päättyneet toteutukset
Ei päättyneitä toteutuksia.
Osaamistavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija:
- ymmärtää ruoan ja juoman merkityksen osana matkailua
- tuntee eri ruokakulttuureita ja asiakkaan valintoihin vaikuttavia tekijöitä- _osaa suunnitella ja tuottaa ruokailuelämyksiä kohderyhmän tarpeiden mukaisesti sekä vastuullisen liiketoiminnan periaatteita noudattaen
- hallitsee keskeiset tarjoilu- ja palvelujärjestelmät ja niiden asiakaslähtöisen soveltamisen
- tunnistaa laadukkaan ja elämyksellisen palveluketjun osatekijät
Arvioinnissa huomioidaan suoritetut tehtävät, käytännön harjoitukset, aktiivisuus sekä ammattimainen ja palvelulähtöinen asenne. Opintojakso arvioidaan käyttäen asteikkoa kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), tyydyttävä (2), välttävä (1), hylätty (0). Arviointikriteerit on esitetty asteikolla 1 - 3 - 5.
Sisältö
- ruoan ja juoman merkitys matkailuelinkeinossa
- erilaisten kohderyhmien ja toimintaympäristöjen vaatimukset
- trendit ja kulttuuriset vaihtelut ruoka- ja juomatarjonnassa
- asiakaslähtöinen ja taloudellinen suunnittelu
- keskeisimmät matkailuun liittyvät ruokailupalvelut
- elämyksen rikastamisen välineet: moniaistillisuus, tarinallistaminen
- käytännön harjoitukset palveluiden suunnittelussa ja toteutuksessa
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
Luennot ja osoitetun materiaalin itsenäinen opiskelu
Harjoitustehtävät
Käytännön harjoitukset
a) Lähiopetustoteutus, johon liittyy oppimistehtäviä, projektityöskentelyä, itsenäistä työskentelyä sekä mahdollinen tentti/projektin toteutus
b) Suunnitelmaan pohjautuva omassa työssä oppiminen eli opinnollistaminen, mikäli opiskelija pystyy oppimaan opintojakson sisällöt työssään/harrastuksessaan. Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.
c) Näyttö (jos opiskelija hallitsee jo opintojakson sisällöt). Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.
Moduuliin sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.
Oppimateriaalit
Tuntityöskentelyn materiaali sekä muu ohjaajan ilmoittama ja jakama materiaali.
Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
Ei lähtötasovaatimuksia tai sidonnaisuuksia.
Arviointikriteerit
Arviointikriteeri - arvosana 1
Ymmärtää ruokaelämysten roolin matkailupalveluissa. Osaa valita ohjatusti erilaisia ravintolapalveluihin liittyviä tuotteita ja toteutustapoja erilaisiin toimintaympäristöihin. Hahmottaa asiakaslähtöisen palveluprosessin ja tunnistaa suunnittelun työvälineitä.
Arviointikriteeri - arvosana 3
Osaa toteuttaa ruokaelämyksiä matkailupalveluissa huomioiden eri asiakasryhmien tarpeet ja toimintaympäristöt. Osaa hyödyntää erilaisia palvelumuotoja ja työvälineitä ruokaelämysten suunnittelussa ja tarjoamisessa.
Arviointikriteeri - arvosana 5
Suunnittelee ja kehittää matkailuelämystä tukevia ateriapalvelukokonaisuuksia asiakas-lähtöisesti, palvelumuotoilun työvälineitä hyödyntäen. Ymmärtää hyvän asiakaskokemuk-sen ja laadukkaan palveluketjun eri osa-alueet ja niiden merkityksen ja osaa ammattimai-sen asiakaspalvelun. On omaksunut keskeiset elämysten tuottamiseen liittyvät elementit ja osaa soveltaa niitä suunnittelutyössä itsenäisesti ja kriittisesti arvioiden.