Luennot ja osoitetun materiaalin itsenäinen opiskelu
Vierailut
Oppimistehtävät
Käytännön harjoitukset ja toteutukset
Oman oppimisen arviointi
Mahdollisuus laajentaa kurssia syväntäviksi opinnoiksi lisätehtävin.
Tuntityöskentelyn materiaali Moodlessa, verkkosivustot ja kirjallisuuslista sekä muu ohjaajien ilmoittamt ja jakamat materiaalit.
Yritysvierailut. Business Finland ruokamatkailustrategia. Hungry for Finland.
Porvoon toimipiste
ei tenttiä
Suomi
Ruokamatkailu ilmiönä ja esimerkit muista maista sekä kulttuureista. Alan trendit kansainvälisesti.
21.08.2023 - 15.12.2023
Oppimistehtävä 1: Smaku ja Suomen ruokamatkailustrategia, yksilötehtävä, arviointi 1-5, 20% Oppimistehtävä 2: Viaporin Kekri. Elämyksellisen ruoka- ja juomaelämyksen suunnittelu ja toteutus Viaporin Kekriin 28.10. Ryhmätehtävä, arviointi 1-5, 80 %
29.05.2023 - 05.06.2023
Tapaamiset torstaisin klo 14–14.00 campuksella
sekä vierailukohteessa, tapahtuma Suomenlinnassa
24.8. Kurssin aloitus campuksella
Opintojaksokuvaus, toteutussuunnitelma, tehtävät ja aineistot.
Smaku -ruokatapahtuma.
31.8. Kekri-Info, ruokamatkailustrategia ja trendit
7.9. Vierailu Suomenlinnassa ja panimovierailu
14.9. Kekrin ideointi
21.9. Ruoka- ja juomaelämyksen ideointi, ruoka- ja juomalista
28.9. Testaus keittiössä, annosten valinta
5.10 Testaus jatkuu, Blueprint: logistiikka, työlista, kauppalista, ruokalista, markkinointi
12.10 Lopullinen tesatus
Kekri-viikko
25.10., 26.10 ja 27.10. esivalmistelut keittiössä, logistiikka
28.10 Kekri (KOKO PÄIVÄ klo 10–24, sovitaan vuorot)
2.11. Loppukeskustelu, Kekri-raportti, palaute ja arviointi
Suunnitelmaan pohjautuva omassa työssä oppiminen eli opinnollistaminen, mikäli opiskelija pystyy oppimaan opintojakson sisällöt työssään/harrastuksessaan. Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.
Näyttö (jos opiskelija hallitsee jo opintojakson sisällöt). Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.
Liisa Wallenius, Päivi Forsblom
15 - 25
Oppimistehtävä 1: Smaku, panimoverailu ja Suomen ruokamatkailustrategia, yksilötehtävä, arviointi 1–5, 25 % .
Oppimistehtävä 2: Viaporin Kekri. Elämyksellisen ruoka- ja juomaelämyksen suunnittelu ja toteutus Viaporin Kekriin 5.11. Ryhmätehtävä, arviointi 1-5, 75%
tehtävien suunnittelu ja toteutus aikataulujen mukaan huomoidaan arvioinnissa
POMO Matkailun koulutusohjelma
H-5
Ei käynnissä olevia toteutuksia.
Luennot ja osoitetun materiaalin itsenäinen opiskelu
Vierailut
Oppimistehtävät
Käytännön harjoitukset ja toteutukset
Oman oppimisen arviointi
Mahdollisuus laajentaa kurssia syväntäviksi opinnoiksi lisätehtävin.
Tuntityöskentelyn materiaali Moodlessa, verkkosivustot ja kirjallisuuslista sekä muu ohjaajien ilmoittamt ja jakamat materiaalit.
Yritysvierailut. Business Finland ruokamatkailustrategia. Hungry for Finland.
Porvoon toimipiste
ei tenttiä
Suomi
Ruokamatkailu ilmiönä ja esimerkit muista maista sekä kulttuureista. Alan trendit kansainvälisesti.
22.08.2022 - 16.12.2022
Oppimistehtävä 1: Smaku, panimoverailu ja Suomen ruokamatkailustrategia, arvionti hyväksytty/hylätty, yksilötehtävä Oppimistehtävä 2: Trendit ja uutuudet ruokamatkailussa, yksilötehtävä, arviointi 1–5, 25 % . Oppimistehtävä 3: 'Viaporin Kekri. Elämyksellisen ruoka- ja juomaelämyksen suunnittelu ja toteutus Viaporin Kekriin 5.11. Ryhmätehtävä, arviointi 1-5, 75%
13.06.2022 - 19.08.2022
Tapaamiset perjantaisin klo 11:00–14.00 campuksella
sekä vierailukohteessa, tapahtuma Suomenlinnassa
2.9. Kurssin aloitus campuksella
Opintojaksokuvaus, toteutussuunnitelma, tehtävät ja aineistot
Ruokateemainen kaupunkikävely ja Smaku -ruokatapahtuma.
9.9 Kekri-Info ja Ruokamatkailustrategia
16.9 Vierailu Kråkön panimolle, tutustuminen panimoon ja olutmaistelu,
23.9 Kekri & vierailu Suomenlinnassa
30.9 Ideointi jatkuu ja ensimmäiset testaukset
7.10 Ideointi ja elämyksen suunnittelu, Blueprintin aloitus
14.10 Kekri – markkinoinnin suunnittelu ja testaus
28.10 Kekri – testaus, blueprint valmis
Viikko 44
3.11. Kekri-valmistelut klo 16–20
4.11 Kekri – valmistelut klo 11–17
Kekri 5.11 aikataulu, työnjako (KOKO PÄIVÄ klo 10–24, sovitaan vuorot)
11.11 Loppukeskustelu, Kekri-raportti, palaute ja arviointi
Suunnitelmaan pohjautuva omassa työssä oppiminen eli opinnollistaminen, mikäli opiskelija pystyy oppimaan opintojakson sisällöt työssään/harrastuksessaan. Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.
Näyttö (jos opiskelija hallitsee jo opintojakson sisällöt). Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.
Liisa Wallenius, Päivi Forsblom
15 - 25
Oppimistehtävä 1: Smaku, panimoverailu ja Suomen ruokamatkailustrategia, arvionti hyväksytty/hylätty, yksilötehtävä
Oppimistehtävä 2: Trendit ja uutuudet ruokamatkailussa, yksilötehtävä, arviointi 1–5, 25 % .
Oppimistehtävä 3: 'Viaporin Kekri. Elämyksellisen ruoka- ja juomaelämyksen suunnittelu ja toteutus Viaporin Kekriin 5.11. Ryhmätehtävä, arviointi 1-5, 75%
tehtävien suunnittelu ja toteutus aikataulujen mukaan huomoidaan arvioinnissa
POMO Matkailun koulutusohjelma
H-5