Ruokapalvelut matkailuliiketoiminnan osana, 2 op - RES8PO035
Opintojakson kieli
Suomi
Tulevat toteutukset
Ei vielä toteutuksia julkaistu.
Käynnissä olevat toteutukset
Ei käynnissä olevia toteutuksia.
Päättyneet toteutukset
Ei päättyneitä toteutuksia.
Osaamistavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija:
- ymmärtää ruoan merkityksen osana matkailua ja matkailuliiketoimintaa
- tuntee asiakkaan valintoihin vaikuttavia tekijöitä
- osaa toimia ruokailupalvelujen tuottamisen tehtävissä
- osaa valmistaa maukkaita ruoka-annoksia vaihtelevista raaka-aineista laadukkaasti ja kustannustehokkaasti
- osaa ostaa ruokaelämyksiä kokouksiin, tapahtumiin ja ohjelmapalveluihin
Arvioinnissa huomioidaan suoritetut tehtävät, käytännön harjoitukset, aktiivisuus sekä ammattimainen ja palvelulähtöinen asenne. Opintojakso arvioidaan käyttäen asteikkoa kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), tyydyttävä (2), välttävä (1), hylätty (0). Arviointikriteerit on esitetty asteikolla 1 - 3 - 5.
Sisältö
- ruoan merkitys matkailuliiketoiminnassa
- tutustutaan keskeisimpiin matkailuun liittyviin ruokailupalveluihin
- valmistetaan eri ateriatyyppeihin (aamiainen, lounas ja kokoustarjoilut) liittyviä ateriakokonaisuuksia
- kurkistus trendeihin ja erityisruokavalioihin ruokatarjonnassa
- ateriapalvelujen asiakaslähtöinen ja taloudellinen suunnittelu
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
Luennot ja osoitetun materiaalin itsenäinen opiskelu
Vierailut
Oppimistehtävät
Käytännön harjoitukset
a) Lähiopetustoteutus, johon liittyy oppimistehtäviä, projektityöskentelyä, itsenäistä työskentelyä sekä mahdollinen tentti/projektin toteutus
b) Suunnitelmaan pohjautuva omassa työssä oppiminen eli opinnollistaminen, mikäli opiskelija pystyy oppimaan opintojakson sisällöt työssään/harrastuksessaan. Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.
c) Näyttö (jos opiskelija hallitsee jo opintojakson sisällöt). Lisätietoja opinto-ohjaajalta tai vastuuopettajalta.
Moduuliin sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.
Oppimateriaalit
Tuntityöskentelyn materiaali Moodlessa, verkkosivustot ja kirjallisuuslista sekä muu ohjaajan ilmoittama ja jakama materiaali.
Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
Ei lähtötasovaatimuksia tai sidonnaisuuksia.
Arviointikriteerit
Arviointikriteeri - arvosana 1
Ymmärtää ateriapalvelujen roolin matkailupalveluissa. Osaa valita ohjatusti erilaisia ravintolapalveluihin liittyviä tuotteita ja toteutustapoja erilaisiin toimintaympäristöihin. Ymmärtää miten ostetaan erilaisia ruokaan liittyviä palveluja kokouksiin, tapahtumiin ja ohjelmapalveluihin. Osaa ohjattuna valmistaa yksinkertaisia ruokatuotteita
Arviointikriteeri - arvosana 3
Osaa ostaa/toteuttaa ruokailupalveluja matkailupalveluissa huomioiden eri asiakasryhmien tarpeet ja toimintaympäristöt. Osaa suunnitella, tuottaa ja valmistaa erilaisia ruokatuotteita ja -palveluja taloudellisesti ja kestävän kehityksen periaatteita noudattaen
Arviointikriteeri - arvosana 5
Suunnittelee ja kehittää sekä tarvittaessa valmistaa matkailuelämystä tukevia ateriapalvelukokonaisuuksia asiakaslähtöisesti ja taloudellisesti sekä huomioi vastuullisuuden ja kestävän kehityksen periaatteet. Osaa ostaa/toteuttaa ruokailupalveluja kokouksiin, tapahtumiin ja ohjelmapalveluihin huomioiden tapahtuman tai tilaisuuden kokonaisuuden.