Opintojakson suoritettuaan opiskelija
• ymmärtää ruoka- ja juomayhdistelmien merkityksen asiakaskokemuksen rakentamisessa
• tuntee ja tunnistaa perusmaut
• osaa hyödyntää eri juomien peruselementtejä ruuan ja juoman yhdistämisessä
• hallitsee yhdistämisen perusteet
• hallitsee ruoka- ja juomalistan yhteensovittamisen
Sisältö
• Aistinvarainen arviointi
• Analyyttinen maistaminen
• Klassiset yhdistelmät
• Makuaistimuksiin liittyvät yhdistelmät
• Ateriakokonaisuuden makuaistimukseen perustuva rakentaminen
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
Tämän opintojakson osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:
a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät päivä-, monimuoto- tai intensiivitoteutuksena
b. Tentti ja/tai oppimistehtävä(t)
Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
Johdatus ravintolajuomiin RES1RH002 tai raaka-aineet ja ravitsemus FP22RR002 suoritettava ennen tätä opintojaksoa.
Arviointikriteerit
Arviointikriteeri - arvosana 1
Tietää ja osaa kuvata klassiset yhdistelmät
Osaa luoda klassisiin yhdistelmiin perustuvan ateriakokonaisuuden
Tietää perusmaut ja -elementit ruuissa ja juomissa
Arviointikriteeri - arvosana 3
Osaa analysoida klassisten yhdistelmien makuaistimusten tekijät
Tietää perusmakujen keskinäiset vaikutukset ruoka- ja juomayhdistelmissä
Osaa perustella ruoka- ja juomayhdistelmien valinnat
Arviointikriteeri - arvosana 5
Osaa analysoida erityyppisten ruoka-ja juomayhdistelmien makuihin perustuvat tekijät.
Osaa luoda ateriakokonaisuuden ja perustella valinnat.