Tämän orientaation tavoitteena on kehittää käytännön työelämätaitoja restonomin toimintakentässä. Harjoittelet asiakaspalvelutilanteita erilaisissa toimintaympäristöissä sekä tutustut eri toimintojen yhteistyöhön.
Sisältö
Asiakaspalvelutilanteissa toimiminen ja hospitality mindset. Omien vahvuuksien tunnistaminen harjoitteluhakemuksen laatimiseksi. Käytännön työelämätaidot kuten ammattikeittiö toimintaympäristönä, työturvallisuus ja salitarjoilun perustaidot.
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
Itsenäinen opiskeluosuus sekä tehtävät suoritetaan hyväksytysti Moodlessa ennen käytännön intensiivitoteutusta opetuskeittiössä ja asiakaspavelussa.
Moodlen oppimisalustalla sekä 2 päiväinen käytännön intensiivitoteutus (6h keittiö ja 8h sali ja asiakaspalvelu)
Oppimateriaalit
Moodlessa nähtävillä toteutuksen alettua
Intro
Jännittääkö ensimmäinen harjoittelu ilman alan kokemusta tai koulutusta? Tällä orietaatiojaksolla tutustut käytännön työympäristöön niin ravintolan keittiössä, salissa kuin erilaisissa asiakastilanteissa.
Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
Suoritettu anniskelu- ja hygieniapassi
Arviointikriteerit
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan Moodlen opetusmateriaaleihin perehtymisen sekä Moodletehtävien suorittaminen (n. 15 tuntia) sekä osallistuminen käytännön harjoitteluun sekä keittiössä että asiakaspalvelussa (15 tuntia). Hyväksytysti suoritettu harjoittelun orientointi on laajuudeltaan 30 tuntia, joka voidaan vähentää työharjoittelun kokonaistunneista.