Työkaluja elintapavalmennukseen, 5 op - PHY8SL0018
Opintojakson kieli
Suomi
Opettaja
Paula Harmokivi-Saloranta
Tulevat toteutukset
Ei vielä toteutuksia julkaistu.
Käynnissä olevat toteutukset
Ei käynnissä olevia toteutuksia.
Päättyneet toteutukset
Ei päättyneitä toteutuksia.
Osaamistavoitteet
Osaamistavoitteet löytyvät kohdasta arviointikriteerit. Opintojakso arvioidaan asteikolla 1-5.
Opintojakson tavoitteena on, että opintojakson suoritettuaan opiskelija
· ymmärtää elintapaohjauksen teorioiden merkityksen
· osaa hyödyntää elintapavalmennuksen työkaluja
· osaa hyödyntää vuorovaikutuksen keinoja elintapavalmennuksessa
Sisältö
Opiskelussa perehdytään käyttäytymisen muutosta selittäviin teorioihin ja siihen, minkälaisilla työkaluilla voidaan vaikuttaa käyttäytymisen muutoksen eri osatekijöihin.
• Käyttäytymisen muutosteoriat
• Motivaation, kyvykkyyden ja ympäristön merkitys käyttäytymiseen
• Vuorovaikutus
• Työkalut käyttäytymisen muutoksen tukena
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
Kurssi toteutetaan verkko-opiskeluna Moodle -oppimisympäristössä. Kurssilla ei ole valinnaisia suoritustapoja.
Aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistamisessa noudatetaan Haaga-Helia ammattikorkeakoulun laatimaa ohjeistusta.
Oppimateriaalit
Ilmoitetaan opintojakson alkaessa.
Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
Ei edeltäviä opintoja.
Arviointikriteerit
Arviointikriteeri - arvosana 1
Opiskelija osaa kuvata elintapavalmennukseen liittyviä käsitteitä asiakkaan elintapavalmennuksen näkökulmasta, mutta tarvitsee harjoitusta teemojen soveltamiseen liittyvissä asioissa.
Arviointikriteeri - arvosana 3
Opiskelija osoittaa, että osaa soveltaa erilaisia työkaluja asiakkaan elintapavalmennuksessa. Osaa analysoida työkalujen käyttöä elintapavalmennuksessa ja elintapavalmennukseen vaikuttavia tekijöitä ja ohjata asiakasta tämän tiedon pohjalta.
Arviointikriteeri - arvosana 5
Opiskelija osaa tehdä perusteltuja valintoja ja arvioida työkalujen käyttöä elintapavalmennuksessa ja kehittää edelleen toimintaa.