Juridiikka hotelli-, ravintola- ja matkailualalla, 5 op - LAW2HA001
Opintojakson kieli
Suomi
Tulevat toteutukset
Ei vielä toteutuksia julkaistu.
Käynnissä olevat toteutukset
Ei käynnissä olevia toteutuksia.
Päättyneet toteutukset
Ei päättyneitä toteutuksia.
Osaamistavoitteet
Moduulin suoritettuaan opiskelija
• hallitsee hotelli- ja ravintola-alaan sekä matkailuun liittyvät säännöstöt ja pakettimatkaehdot sekä osaa arvioida sopimusriskejä
• osaa tuottaa verkkokauppaan toimialalle juridisesti relevanttia sisältöä
• tuntee ja osaa soveltaa yritysten väliseen kaupankäyntiin liittyviä säännöksiä
• hallitsee johdon työoikeudelliset velvoitteet
• hallitsee tietosuojan periaatteet
Sisältö
• Hotelli- ja ravintola-alaa koskeva sääntely
• Matkailua koskeva lainsäädäntö ja pakettimatkaehdot
• Kuluttaja- ja liikekaupan erityispiirteet
• Ennakoiva sopiminen ja sopimusriskien hallinta
• Verkkokaupan ja -mainonnan erityissääntely, tietosuoja, immateriaali- ja tekijänoikeudet verkossa
• Työsopimus ja siihen liittyvät työnantajavelvoitteet kuten palkat, TYEL, vuosilomat, perhevapaat, sairaslomat, työsuhteen päättämistoimenpiteet
• Työaikasuojelu ja työsuojelu
• Lakisääteiset työnantajavelvoitteet
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
Tämän moduulin osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:
a. Lähiopetus, siihen liittyvät tehtävät sekä tentti päivä- tai monimuotototeutuksena
b. Omassa työssä oppiminen (opinnollistaminen)
Moduuliin sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.
Oppimateriaalit
Kurssin Moodle-sivustolla olevat linkit relevantteihin tietolähteisiin; kuten kilpailu- ja kuluttajaviranomaisen, tietosuojavaltuutetun, Valviran ja PAMin sekä MARAn verkkosivustoille. Linkkilista aihealueen artikkeleista ja ekirjoista.
Arviointikriteerit
Arviointikriteeri - arvosana 1
Opintojakso arvioidaan käyttäen asteikkoa kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), tyydyttävä (2), välttävä (1), hylätty (0). Arviointikriteerit on esitetty asteikolla 1 - 3 - 5.
Arvosana 1
Opiskelija tunnistaa kuluttaja- ja liikekaupan juridiset erityispiirteet sekä työnantajan lakisääteiset velvollisuudet. Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa yksinkertaisia oikeustoimia. Opiskelija tuntee auttavasti juridisen tiedonhankinnan periaatteet.
Arviointikriteeri - arvosana 3
Opiskelija hallitsee hotelli- ja ravintola-alaan sekä matkailuun ja verkkokauppaan liittyvät säännöstöt ja osaa perustella tekemänsä valinnat. Opiskelija tuntee työnantajavelvoitteet ja osaa tehdä työsopimuksen. Opiskelija hallitsee pääpiirteissään juridisen tiedonhankinnan periaatteet.
Arviointikriteeri - arvosana 5
Opiskelija osaa itsenäisesti soveltaa alan lainsäädäntöä ja kehittää työskentelyään. Opiskelija pystyy itsenäisesti käyttämään juridisen tiedonhankinnan välineitä ja arvioimaan liiketoimiin liittyviä sopimusriskejä.