Opintojakson jälkeen opiskelija tunnistaa faktantarkistuksen merkityksen journalismille, tuntee valheellisen ja harhaanjohtavan tiedon tunnusmerkkejä, osaa faktantarkistuksen työkaluja ja osaa käyttää luotettavia lähteitä.
Sisältö
Faktantarkistuksen merkitys journalistille
Faktantarkistuksen tiekartta
Faktantarkistuksen harjoituksia esimerkkien kautta
Opintojakso kuuluu kokonaisuuteen Journalistin työ 2.
Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
Journalistin työ 1 (JOU1KJ101) tai vastaavat taidot.
Arviointikriteerit
Arviointikriteeri - arvosana 1
Opiskelija tekee ryhmässä oman osuutensa; osaa käyttää ohjatusti välttämättömiä työvälineitä ja ohjelmia; osaa tehdä ohjatusti toimeksiannon mukaista sisältöä; osaa jutunteon prosessin ja faktantarkistuksen perusasiat.
Arviointikriteeri - arvosana 3
edellisten lisäksi työskentelee ryhmässä aloitteellisesti yhteisen tavoitteen hyväksi; antaa palautetta, osaa toimia sovituissa aikatauluissa; tunnistaa eri työvälineiden mahdollisuudet, osaa perustella ratkaisujaan; osaa tuottaa toimeksiannon mukaista sisältöä, joka on mahdollista muokata julkaisukelpoiseksi.
Arviointikriteeri - arvosana 5
edellisten lisäksi toimii aktiivisesti ja rakentavasti ryhmässä, tunnistaa oman osaamisensa ja haluaa jakaa tietoa muille; osaa käyttää ja arvioida työvälineiden mahdollisuuksia tehtävänannon mukaisella tavalla; hyödyntää palautteen ja on kehityshakuinen.