Dynaamisen palveluyrityksen johtaminen, 9 op - HOT2RH005
Opintojakson kieli
Suomi
Tulevat toteutukset
Ei vielä toteutuksia julkaistu.
Käynnissä olevat toteutukset
Ei käynnissä olevia toteutuksia.
Päättyneet toteutukset
Ei päättyneitä toteutuksia.
Osaamistavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
• osaa luoda uutta kokonaisvaltaista majoitus- ja ravintola-alan liiketoimintaa
• osaa toimia strategialähtöisesti majoitus- ja ravintola-alan liiketoiminnan kehittäjänä ja uudistajana
• osaa ennakoiden johtaa elämyksellistä palveluyritystä kansainvälisessä ja muuttuvassa toimintaympäristössä
• osaa verkostoitua ja antaa oman panoksensa elinkeinon kehittämiseen
• osaa arvioida liiketoiminnan toteuttamiskelpoisuutta ja kannattavuutta
Sisältö
• Strateginen liiketoimintaympäristö ja muutosprosessi
• Alan uudet trendit, niiden analysointi ja soveltaminen
• Uusien konseptien kehittäminen ja yrittäjyys
• Verkostoituminen sisäisesti ja alalla
• Dynaaminen hinnoittelu, kapasiteetin hallinta ja tuottojen johtaminen
• Sähköisen liiketoiminnan työkalut ja jakelu- sekä mainekanavat
• Tehokas sisäisten toimintojen kehittäminen ja johtaminen
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät päivätoteutuksena
b. Työelämäprojektiin tai muuhun projektiin osallistuminen
c. Omassa työssä oppiminen (opinnollistaminen)
Oppimateriaalit
Opettajien osoittamat materiaalit ja kirjallisuus.
Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
Suositellaan suoritettavaksi viimeisenä erikoistumisalaopinnoista.
Arviointikriteerit
Arviointikriteeri - arvosana 1
Opiskelija: Tuntee kokonaisvaltaisesti majoitus- ja ravintola-alan liiketoiminnan, myös kansainvälisesti. Tuntee strategiat dynaamisen alan liiketoiminnan kehittämiseen. Tuntee verkostoitumisen merkityksen alan elinkeinon kehittämisessä. Tunnistaa eri menetelmät liiketoiminnan toteuttamiskelpoisuuden ja kannattavuuden arvioimiseen.
Arviointikriteeri - arvosana 3
Opiskelija: Osaa toimia verkostossa uuden kansainvälisen liiketoiminnan strategialähtöisessä kehittämisessä. Ymmärtää ja osaa analysoida eri menetelmiä liiketoiminnan toteuttamiskelpoisuuden ja kannattavuuden arvioimiseen.
Arviointikriteeri - arvosana 5
Opiskelija: Osaa toimia verkostossa, ennakoida ja strategialähtöisesti luoda uutta majoitus- ja ravintola-alan liiketoimintaa. Osaa arvioida liiketoiminnan toteuttamiskelpoisuutta ja kannattavuutta.