Hotelli- ja ravintola-alan liiketoimintaympäristö, 9 op - HOT2RH001
Opintojakson kieli
Suomi
Tulevat toteutukset
Ei vielä toteutuksia julkaistu.
Käynnissä olevat toteutukset
Ei käynnissä olevia toteutuksia.
Päättyneet toteutukset
Ei päättyneitä toteutuksia.
Osaamistavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
• ymmärtää paikallista ja kansainvälistä hotelli-, ravintola- ja matkailuelinkeinoa ja sen toimijoita kokonaisvaltaisessa matkailuklusterissa
• osaa toimia palveluyrityksen operatiivisissa työtehtävissä myynnillisenä ja vastuullisena asiakaspalvelijana noudattaen alan turvallisuus- ja laatustandardeja
Sisältö
• Hotelli- ja ravintola-alan kulttuuri ja perustoiminnot
• Matkailuklusteri
• Media työkaluna
• Tilastojen hyödyntäminen
• Sisäisten ja ulkoisten verkostojen hyödyntäminen
• Turvallisuus ja vastuullisuus
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
Tämän opintojakson osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:
a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät monimuotototeutuksena
b. Tentti ja/tai oppimistehtävä(t)
Oppimateriaalit
Ilmoitetaan kurssilla.
Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
Ei lähtötasovaatimuksia tai sidonnaisuuksia.
Arviointikriteerit
Arviointikriteeri - arvosana 1
Tunnistaa ja nimeää alan työtehtävät ja niiden sisällöt
Tunnistaa suomalaisia alan toimijoita
Tuntee lain ja turvallisuuden merkityksen alalle
Arviointikriteeri - arvosana 3
Osaa toimia alan työtehtävissä perehdytyksen jälkeen
Osaa nimetä alan suomalaisia ja kansainvälisiä toimijoita
Ymmärtää lain ja turvallisuuden merkityksen toiminnassaan alalla
Arviointikriteeri - arvosana 5
Osaa ohjata omaa toimintaansa alan työtehtävissä
Osaa seurata suomalaista ja kansainvälistä alan keskustelua eri medioissa
Osaa soveltaa lakeja työtehtävissään ja ymmärtää turvallisuuden merkityksen toimialalla