Tämän opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa maistaa ammattimaisesti ja kuvailla juomien makuominaisuuksia.
Osaa kertoa erilaisista juomista asiakaslähtöisesti sekä hallitsee juomien tarjoilukäytänteet
Sisältö
Johdatus juomien maisteluun ja tarjoiluun
Aperatiivistä aveciin (klassiset juomasekoitukset, avecit, viinit, panimotuotteet..)
Kansainväliset ja kansalliset juomatrendit
Vastuullisuus ja kestävän kehityksen näkökulmat juomien myynnissä.
Arviointikriteerit
Arviointikriteeri - arvosana 1
Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.
Osaa maistaa ja tunnistaa erilaisia juomia sekä ymmärtää niiden tarjoilun periaatteet. Tunnistaa yleisimmät juoma-trendit.
Arviointikriteeri - arvosana 3
Osaa kuvailla ja analyisoida juomien makuominaisuuksia. Soveltaa kansainvälisiä ja kansallisia juomatrendejä tarjoilussa.
Analysoi juomien vastuullisuustekijöitä.
Arviointikriteeri - arvosana 5
Osaa suunnitella asiakaslähtöisen juomatarjoilun vastuullisuuden näkökulmat huomioiden.