Dynaamisen palveluyrityksen johtaminen, 5 op - HOS009AS3A
Opintojakson kieli
Suomi
Tulevat toteutukset
Ei vielä toteutuksia julkaistu.
Käynnissä olevat toteutukset
Ei käynnissä olevia toteutuksia.
Päättyneet toteutukset
Ei päättyneitä toteutuksia.
Osaamistavoitteet
Osaa luoda ja johtaa ennakoiden vastuullista kokonaisvaltaista majoitus- ja ravintola-alan liiketoimintaa. Osaa soveltaa strategiaa käytännössä. Osaa verkostoitua ja antaa oman panoksensa elinkeinon kehittämiseen. Osaa tunnistaa muutos- ja kehittämisprosessiin liittyvät mahdollisuudet ja haasteet, ja arvioida sen toteuttamiskelpoisuuden ja kannattavuuden.
Sisältö
Strateginen liiketoimintaympäristö ja muutosprosessi. Verkostoituminen sisäisesti ja alalla. Tehokas sisäisten toimintojen kehittäminen ja johtaminen. Soveltava tehtävä käytännön liiketoiminnassa. Dynaaminen hinnoittelu ja tuottojen johtaminen.
Intro
Dynaaminen majoitus- ja ravintolaliiketoiminnan johtaminen edellyttää strategista ajattelua ja strategisten menetelmien soveltamista. Tällä opintojaksolla pääset syventämään liiketoiminnallista osaamistasi ja tunnistamaan kehittämiseen liittyviä mahdollisuuksia ja haasteita. Opit ymmärtämään majoitus- ja ravintolaliiketoiminnan moninaisuutta ja kehittämään alaa yhdessä elinkeinon toimijoiden kanssa.
Arviointikriteerit
Arviointikriteeri - arvosana 1
Tunnistaa alan verkostot ja strategialähtöisen toiminnan merkityksen majoitus -ja ravintolaliiketoiminnassa. Tunnistaa muutos- ja kehittämisprosessiin liittyvät mahdollisuudet ja haasteet. Tiedostaa kannattavuuden periaatteita.
Arviointikriteeri - arvosana 3
Tunnistaa ja hyödyntää alan verkostoja ja strategialähtöisen toiminnan merkityksen majoitus -ja ravintolaliiketoiminnassa. Ymmärtää muutos- ja kehittämisprosessiin liittyvät mahdollisuudet ja haasteet. Ymmärtää ja hyödyntää kannattavuuden periaatteita.
Arviointikriteeri - arvosana 5
Osaa toimia ja kehittää verkostoissa, ennakoida ja strategialähtöisesti luoda uutta majoitusalan liiketoimintaa. Osaa soveltaa, analysoida ja jalkauttaa strategiaa majoitus -ja ravintolaliiketoiminnassa. Tunnistaa muutos- ja kehittämisprosessiin liittyvät mahdollisuudet ja haasteet, ja analysoi sen toteuttamiskelpoisuuden ja kannattavuuden.