Operatiivinen suunnittelu ja johtaminen, 5 op - HOS007AS3A
Opintojakson kieli
Suomi
Tulevat toteutukset
Ei vielä toteutuksia julkaistu.
Käynnissä olevat toteutukset
Ei käynnissä olevia toteutuksia.
Päättyneet toteutukset
Ei päättyneitä toteutuksia.
Osaamistavoitteet
Tämän opintojakson suorittanut osaa johtaa tuloksellisesti majoitus- ja ravintola-alan liiketoimintaa. Osaa ennakoida, suunnitella ja toteuttaa liikeidean mukaista palveluliiketoimintaa. Johtaa innostavasti ja vastuullisesti henkilöstöä ja operatiivista toimintaa. Ymmärtää operatiivisten tunnuslukujen merkityksen ja hyödyntämisen kannattavassa liiketoiminnassa. Osaa viestiä vaikuttavasti ja monikanavaisesti.
Sisältö
"Majoitus- ja ravintola-alan toimintojen tuloksellinen päivittäisjohtaminen. Toimintojen ennakointi, suunnittelu ja toteutus palvelun liikeidea ja laatutaso huomioiden. Vastuullinen ja innostava henkilöstöjohtaminen majoitus- ja ravintola-alalla. Kannattavuuden hallinta ja operatiiviset tunnusluvut. Operatiivinen viestintä.
"
Intro
Tällä opintojaksolla keskitytään majoitus- ja ravintola-alan operatiiviseen suunnitteluun ja johtamiseen. Osaat johtaa tuloksellisesti majoitus- ja ravintola-alan liiketoimintaa, ennakoida, suunnitella ja toteuttaa liikeidean mukaista palveluliiketoimintaa. Osaat johtaa innostavasti ja vastuullisesti henkilöstöä ja operatiivista toimintaa. Ymmärrät operatiivisten tunnuslukujen merkityksen ja hyödyntämisen kannattavassa liiketoiminnassa. Osaat viestiä vaikuttavasti ja monikanavaisesti.
Arviointikriteerit
Arviointikriteeri - arvosana 1
"Tunnistaa ja hahmottaa majoitus- ja ravintola-alan toimintojen tuloksellisen päivittäisjohtamisen periaatteet. Hahmottaa toimintojen ennakoinnin, suunnittelun ja toteutuksen tärkeyden. Tunnistaa vastuullisen ja innostavan henkilöstöjohtamisen merkityksen. Hahmottaa kannattavuuden tunnusluvut.
"
Arviointikriteeri - arvosana 3
"Ymmärtää majoitus- ja ravintola-alan toimintojen tuloksellisen päivittäisjohtamisen periaatteet. Ymmärtää toimintojen ennakoinnin, suunnittelun ja toteutuksen tärkeyden. Ymmärtää vastuullisen ja innostavan henkilöstöjohtamisen merkityksen. Ymmärtää kannattavuuden tunnusluvut.
"
Arviointikriteeri - arvosana 5
Ymmärtää ja osaa analysoida majoitus- ja ravintola-alan toimintojen tuloksellisen päivittäisjohtamisen periaatteet. Ymmärtää ja osaa analysoida toimintojen ennakoinnin, suunnittelun ja toteutuksen tärkeyden. Osaa konkretisoida vastuullisen ja innostavan henkilöstöjohtamisen merkityksen. Ymmärtää ja osaa analysoida kannattavuuden tunnusluvut.