Dynaamisen ravintolayrityksen johtaminen, 5 op - HOS006AS3A
Opintojakson kieli
Suomi
Tulevat toteutukset
Ei vielä toteutuksia julkaistu.
Käynnissä olevat toteutukset
Ei käynnissä olevia toteutuksia.
Päättyneet toteutukset
Ei päättyneitä toteutuksia.
Osaamistavoitteet
Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa luoda ja johtaa ennakoiden vastuullista kokonaisvaltaista ravintola-alan liiketoimintaa. Osaa hyödyntää vastuullisuutta ja ymmärtää kannattavuuden merkityksen yrityksen osto- ja logistiikkatoiminnoissa. Osaa soveltaa yrityksen strategiaa käytännössä. Osaa verkostoitua ja antaa oman panoksensa elinkeinon kehittämiseen. Osaa tunnistaa muutos- ja kehittämisprosessiin liittyvät mahdollisuudet ja arvioida niiden toteuttamiskelpoisuutta ja kannattavuutta.
Sisältö
Strateginen liiketoimintaympäristö ja muutosprosessi, johdanto käytännön strategiatyöhön. Verkostoituminen alalla. Tehokas ja laadukas sisäisten toimintojen vastuullinen kehittäminen ja johtaminen. Kannattavuuden laskennallinen analyysi käytännön liiketoiminnassa ja elinkeinon kehittäminen.
Oppimistavat (sisältää ahotin ja erilaiset toteutusvaihtoehdot)
Kontaktiopetus sisältää harjoituksia, ryhtätöitä ja tentit. Mikäli jo osaat tämän opintojakson tavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Kysy lisää opintojakson opettajalta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study
Intro
Ravintolan johtaminen edellyttää strategista ajattelua ja strategisten menetelmien soveltamista. Dynaaminen johtaminen on tavoitteellista toimintaa. Tällä opintojaksolla tulet oppimaan, miten voit hyödyntää ravintolaliiketoiminnan osaamistasi vastuullisesti toimien. Opit ymmärtämään ravintolajohtamisen moninaisuutta, taklaamaan haasteita ja kehittämään alaa yhdessä elinkeinon toimijoiden kanssa.
Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
Ravintolasuuntautumisen tason 2 opinnot suoritettu
Arviointikriteerit
Arviointikriteeri - arvosana 1
Tuntee kokonaisvaltaisesti ravintola-alan liiketoiminnan, myös kansainvälisesti. Tuntee strategiat dynaamisen alan liiketoiminnan kehittämiseen. Tuntee verkostoitumisen merkityksen alan elinkeinon kehittämisessä. Tunnistaa eri menetelmät liiketoiminnan toteuttamiskelpoisuuden ja kannattavuuden arvioimiseen.
Arviointikriteeri - arvosana 3
Osaa toimia verkostossa uuden kansainvälisen liiketoiminnan strategialähtöisessä kehittämisessä. Ymmärtää ja osaa analysoida eri menetelmiä liiketoiminnan toteuttamiskelpoisuuden ja kannattavuuden arvioimiseen.
Arviointikriteeri - arvosana 5
Osaa toimia verkostoissa, ennakoida ja strategialähtöisesti kehittää ja luoda uutta ravintola-alan liiketoimintaa. Osaa arvioida liiketoiminnan toteuttamiskelpoisuutta ja kannattavuutta.