Ei vielä toteutuksia julkaistu.
Tämä on näyttö- eli DEMO-toteutus opiskelijoille, jotka jo osaavat opintojaksolla opittavat tiedot ja taidot. Opintojaksolla ei ole opetusta.
Opiskelija näyttää aiemmin oppimansa näyttöraportissa ja -keskustelussa.
Ei ennalta määrättyä oppimateriaalia.
Opiskelija voi hyödyntää työelämäkokemuksiaan ja -osaamistaan näyttöraportissa ja -keskustelussa.
Näyttökeskustelu sopimuksen mukaan.
Suomi
Näyttötehtäviin sisältyy vieraanvaraisuusalan kuvaamista myös kansainvälisestä näkökulmasta.
19.08.2024 - 31.07.2025
Näyttö-prosessin aloittaminen Lähetä sähköpostia näyttökoordinaattorille (Porvoossa Liisa Wallenius, Haagassa Hanna Rinne), jossa esität perustelun sille, miksi sinun tulisi saada aiemmin hankitun osaamisen tunnustaminen tälle kurssille kokemuksesi perusteella. Kutsu kyseinen koordinaattori LinkedIn-verkostoosi. Näytössä kirjoitat raportin, johon sisällytät opintojakson oppimistehtävät 1 Matkailu- ja ravitsemisalan yrityksen analyysi 2 Kansainvälinen kompetenssi 3 Tavat matkailu- ja ravitsemisalalla 4 Kirje tulevaisuudesta. Raportissa ja suullisessa näyttökokeessa osoitat osaamisesi vieraanvaraisuusalan keskeisistä käsitteistä ja esittelet raporttisi. Lisätietoa DEMO-toteutuksen Moodlessa.
01.08.2024 - 31.05.2025
Opiskelija sopii näyttöraportin palautspäivän ja näyttökeskustelun ajankohdan oman kampuksensa ohjaavan opettajan kanssa.
Haagan kampus: Hanna Rinne
Porvoon kampus:Liisa Wallenius
Demo toteutus on valinnainen oppimistapa lähi-, online-, blended- ja virtuaalitoteutuksille.
Tällä toteutuksella ei ole opetusta.
Liisa Wallenius, Hanna Rinne
1 - 40
Raportin arvointi asteikolla 1 -5, arviontikriteerit Moodlen tehtävänannoissa.
Näyttökeskustelun arvointi kurssin arviointiasteikon mukaan.
Arviointikriteerit
Arviointikriteeri – arvosana 1
Opiskelija tunnistaa historiallisen kontekstin ja ymmärtää matkailu- ja ravintola-alan sidosryhmien tarpeiden ja toiveiden tärkeimmät kehitysvaiheet ja muutokset. Opiskelija tunnistaa kansainvälisen osaamisen merkityksen, mukaan lukien kulttuuri, perinteet, tavat ja etiketti. Opiskelija osaa kuvata alan tulevaisuuteen vaikuttavia taustavoimia.
Arviointikriteeri – arvosana 3
Opiskelija osaa analysoida matkailu- ja vieraanvaraisuusalan eri sidosryhmien tarpeiden ja toiveiden eroja ottaen huomioon niiden historiallisen kontekstin sekä kulttuurin ja tapojen vaikutuksen. Opiskelija osaa analysoida matkailu- ja ravintola-alan tulevaisuutta muokkaavia liikkeellepanevia voimia.
Arviointikriteeri – arvosana 5
Opiskelija osaa tehdä asiaankuuluvia ehdotuksia ja havaintoja nykyisten ja tulevien käytäntöjen parantamiseksi analysoimalla matkailu- ja vieraanvaraisuusalan yleistä kehitystä. Opiskelija osaa ehdottaa perusteltuja skenaarioita, uusia ideoita ja lähestymistapoja tulevaisuutta varten.
RESTO Restonomi
0.00 op
0.00 op
H-5
Luennot, lähiopiskelu luokassa perustuen keskusteluihin ja ryhmätehtäviin ja opiskelu tuntien ulkopuolella itsenäisesti ja ryhmässä.
Yksilöllisesti ja ryhmässä tehtävät oppimistehtävät.
Kokemuksellinen ja reflektiivinen oppiminen, ongelmalähtöinen oppiminen.
Kurssin aikana tarjottava digitaalinen materiaali Moodlessa.
Kirjallisuus ja lukulista julkaistaan opintojakson alkaessa.
Autenttisia materiaaleja ja esimerkkejä matkailusta ja vieraanvaraisuudesta. Mahdollinen opintokäynti Hotelli- ja ravintolamuseoon.
Porvoon toimipiste
Ei tenttiä
Suomi
Vieraanvaraisuusalan historiaan ja tulevaisuuteen tutustuminen kansainvälisten ja suomalisten esimerkkien ja materiaalin avulla. Osa materiaalista englanniksi. Alan englanninkieliseen perustermistöön tutustuminen.
13.01.2025 - 16.05.2025
Tällä opintojaksolla on neljä (4) yksilöllistä arvosteltua oppimistehtävää, jotka kaikki arvostellaan asteikolla 1–5 ja jotka palautetaan oppimisblogiin (linkkeinä tehtäväpalautukseen). Jokaisen tehtävän painoarvo on 20 % loppuarvosanasta. Tehtävät 1. Oppimistavoitteet 20 % Tehtävä 2: Matkailijan aikajana 20 % Tehtävä 3: Kansainvälinen kompetenssi 20 % Tehtävä 4: Kirje tulevaisuuteen 20 % Tämän lisäksi kurssiin kuuluu kaksi (2) luokassa tehtävää ryhmätehtävää, jotka suoritetaan ryhmässä tunnilla (kontakti-, online-ja blended-kurssit) tai valmistella etukäteen ja esittää luokassa. Nämä tunneilla suoritettavat tehtävät arvioidaan ja niiden painoarvo on 10 % lopullisesta arvosanasta. Tuntitehtävä 1 Matkailijan aikajana ryhmätehtävä 10 % Tuntitehtävä 2: Tavat ja etiketti ryhmätehtävä 10 % Tuntitehtävä 3: Oppimisen reflektointi, yksilötehtävä, hyväksytty/hylätty
07.01.2025 - 10.01.2025
Monimuotototeutus, Porvoo syksy 2024
20.8.-13.12.2024
Lähiopetus:
28.1. klo 14-16.45
25.2. klo 14-16.45
25.3. klo 14-16.45
15.4..klo 14-16.45
13.5. klo 14-16.45
Huom! Opiskelua ja tehtäviä on aikataulutettu koko jakson 28.1.–16.5.2025
Mikäli jo osaat tämän opintojakson osaamistavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Teet näyttösi omalla DEMO-toteutuksella HOS001RE1A-3010, jolle ilmoittaudut PEPISSÄ.
Näytössä kirjoitat raportin, johon sisällytät opintojakson oppimistehtävät Matkailijan aikajana, Kansainvälinen kompetenssi ja Kirje tulevaisuudesta. Raportissa ja suullisessa näyttökokeessa osoitat osaamisesi vieraanvaraisuusalan keskeisistä käsitteistä ja esittelet raporttisi.
Tarkemmat ohjeet löydät DEMO-toteutuksen Moodlesta
Liisa Wallenius, Pia Kiviaho-Kallio
15 - 40
Opintojaksojen contact-, online ja blended-toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25 % arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50 %, opintojakso hylätään.
RESTO Restonomi
0.00 op
0.00 op
H-5
Haagan toimipiste
Suomi
21.10.2024 - 13.12.2024
12.08.2024 - 18.10.2024
Salla Ursin, Ivan Berazhny, Arja Aktan-Helminen, Mirjami Willman, Sirpa Turunen
15 - 40
Opintojaksojen contact-, online ja blended-toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25 % arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50 %, opintojakso hylätään.
RESTO Restonomi
0.00 op
0.00 op
H-5
Opetusmenetelmät ja ohjaus
• Luennot, lähiopiskelu luokassa perustuen keskusteluihin ja ryhmätehtäviin ja opiskelu tuntien ulkopuolella itsenäisesti ja ryhmässä.
• Yksilöllisesti ja ryhmässä tehtävät oppimistehtävät.
• Kokemuksellinen ja reflektiivinen oppiminen, ongelmalähtöinen oppiminen.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
• Kurssin aikana tarjottava digitaalinen materiaali Moodlessa.
• Kirjallisuus ja lukulista julkaistaan opintojakson alkaessa.
Haagan toimipiste
Ei tenttiä
Suomi
Vieraanvaraisuusalan historiaan ja tulevaisuuteen tutustuminen kansainvälisten ja suomalisten esimerkkien ja materiaalin avulla. Osa materiaalista englanniksi. Alan englanninkieliseen perustermistöön tutustuminen
19.08.2024 - 13.12.2024
Tällä opintojaksolla on neljä (4) yksilöllistä arvosteltua oppimistehtävää, jotka kaikki arvostellaan asteikolla 1–5 ja jotka palautetaan oppimisblogiin (linkkeinä tehtäväpalautukseen. Jokaisen tehtävän painoarvo on 20 % loppuarvosanasta. Tehtävät 1. Oppimistavoitteet 20 % Tehtävä 2: Matkailijan aikajana 20 % Tehtävä 3: Kansainvälinen kompetenssi 20 % Tehtävä 4: Kirje tulevaisuuteen 20 % Tämän lisäksi kurssiin kuuluu kaksi (2) luokassa tehtävää ryhmätehtävää, jotka suoritetaan ryhmässä tunnilla (kontakti-, online-ja blended-kurssit) tai valmistella etukäteen ja esittää luokassa. Nämä tunneilla suoritettavat tehtävät arvioidaan ja niiden painoarvo on 10 % lopullisesta arvosanasta. Tuntitehtävä 1 Matkailijan aikajana ryhmätehtävä 10 % Tuntitehtävä 2: Tavat ja etiketti ryhmätehtävä 10 % Tuntitehtävä 3: Oppimisen reflektointi, yksilötehtävä, hyväksytty/hylätty
12.08.2024 - 16.08.2024
Aikataulu:
27.08.2024 14.00 - 16.45 Luokka HA/G317
17.09.2024 14.00 - 16.45 Luokka HA/G317
08.10.2024 14.00 - 16.45 Luokka HA/G317
28.10.2024 11.00 - 13.45 Luokka HA/G317
18.11.2024 11.00 - 13.45 Luokka HA/G317
Mikäli jo osaat tämän opintojakson osaamistavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Teet näyttösi omalla DEMO-toteutuksella HOS001RE1A-3010, jolle ilmoittaudut PEPISSÄ.
Näytössä kirjoitat raportin, johon sisällytät opintojakson oppimistehtävät Matkailijan aikajana, Kansainvälinen kompetenssi ja Kirje tulevaisuudesta. Raportissa ja suullisessa näyttökokeessa osoitat osaamisesi vieraanvaraisuusalan keskeisistä käsitteistä ja esittelet raporttisi.
Tarkemmat ohjeet löydät DEMO-toteutuksen Moodlesta.
Mona Eskola, Tiina Yrjölä
15 - 40
Arviointi perustuu osallistumiseen ja tehtäviin.
Tehtäväkohtainen arvioinnin kuvaus palautetuissa ja arvioitavissa yksilö- ja ryhmätehtävissä tehtävien yhteydessä Moodlessa.
Miniarvosana kurssista on 1.
Opintojaksojen contact-, online ja blended-toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25 % arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50 %, opintojakso hylätään.
RESTO Restonomi
0.00 op
0.00 op
H-5