Perehdyttää opiskelija ruokakulttuurin kiehtovaan maailmaan. Tarkastelemme ruokakulttuurin kehitystä ja sen vaikutuksia nykypäivän gastronomiseen tarjontaan. Harjaannutamme taitojamme ruoanvalmistuksessa ja salityöskentelyssä. Teemme vierailuja opintojaksolla annettaviin kohteisiin.
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
• Hallitsee erilaisten erikoisraaka-aineiden käsittelyn, valmistamisen ja tarjoilun
• Osaa tarjota asiakkaille ravintolaelämyksiä
• Hallitsee ravintola-alan etiketti säännöstän ja käyttäytymistavat
• Osaa valmistaa saliruokia
• Tuntee suomalaista ja kansainvälistä gastronomista historiaa
Sisältö
Ruokaravintolan palveluiden ja tuotteiden sovittaminen yrityksen liikeideaan ja asiakkaan tarpeisiin:
- kansallinen ja kansainvälinen ruokakulttuuri
- ruoan valmistaminen
- pöydän kattaminen
- istuma- ja tarjoilujärjestykset
- ruokien ja juomien tarjoilu, salityöskentely
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
a) Lähiopetustoteutus:
Lähiopetus 48 h
Itsenäinen opiskelu ja opintojakson tehtävän suorittaminen 56 h
Oman oppimisen arviointi 1 h
Aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen (AHOT)
Opiskelija voi saada aikaisemmin hankitun osaamisen tunnustettua suorittamalla opintojaksosta/opintojakson osasta näytön.
Oppimateriaalit
Tuntityöskentelyn materiaali sekä muu ohjaajan ilmoittama ja jakama materiaali. Muu tarvittava lähdekirjallisuus ilmoitetaan opintojakson alussa.
Lisätiedot
Kurssimaksu: opiskelija suorittaa 60 € ennen kurssin alkamista Haagan materiaalipalveluun
Henkilömäärä kurssille: enintään 25 opiskelijaa
Opintojaksolla tehdään tutustumiskäyntejä mahdollisuuksien mukaan ravintoloihin ja alan sidosryhmien liiketoimintaan.
Opintojaksolla tutustutaan kansainväliseen ruokakulttuuriin ja gastronomiaan.
Arviointi
Hyväksytty/Täydennettävä
- Tentti
- Osallistuminen annettuihin vierailuihin ja tehtäviin
- Kirjareferaatti Moodlessa (Sillanpää Merja, Säännöstelyn huvi. SKS 2002.)
Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
Vapaavalintainen opintojakso, joka liittyy ammattiosaamista syventäviin opintoihin. Opintojaksolle pääsyn vaatimuksena on ruokatuotanto 1 ja ravintolapalveluiden- ja ravintolajuomien perusteiden hyväksytty suorittaminen. Opintojakso on suunnattu restonomiopintojen 2 . ja 3. vuosikurssin opiskelijoille.