Opintojakson suoritettuaan opiskelija
• tuntee erilaiset toimintaympäristöt
• hallitsee keittiön toimintaympäristönä ja siihen liittyvät järjestelmät
• tuntee palveluasenteen elementit
• tuntee laadun, turvallisuuden ja vastuullisuuden elementit
• tuntee ruoan ja juoman valmistukseen ja tarjoiluun liittyvät keskeiset säädökset
Sisältö
• Toimialan rakenteet
• Ruokaturvallisuus
• Alan historia ja trendit
• Anniskeluasiat
• Hygieniaosaaminen
• Alan työtehtävät ja standardit
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
Tämän opintojakson osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:
a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät päivätoteutuksena
b. Omassa työssä oppiminen (opinnollistaminen)
Opintojaksoon sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.
Lisätiedot
Mikäli opiskelija saa opintojaksosta hylkäävän arvioinnin, tulee koko opintojakso suorittaa uudelleen. Ei uusintamahdollisuutta.
Opinnollistamistehtävät laaditaan yhteistyössä opintojakson vastuuopettajien kanssa.
Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
Ruokatuotannon johtamisen koulutuksen soveltuvuuskokeen suorittaminen hyväksytysti. Opintojakso tulee suorittaa samanaikaisesti Ruokatuotantoprojektin (FPR1RR002) kanssa.
Arviointikriteerit
Arviointikriteeri - arvosana 1
Tunnistaa alan keskeisimmät käsitteet ja palvelun tärkeyden toimialalla. Osaa toimia turvallisesti erilaisissa alan toimintaympäristöissä. Suorittaa hyväksytysti vaaditut alan osaamistodistukset.
Arviointikriteeri - arvosana 3
Soveltaa erikoistumismoduulin sisältöjä käytäntöön itsenäisesti. Hallitsee teknisesti tarjoilun kulun ja osaa palvella itsenäisesti asiakkaita. Osaa kuvata omaa oppimistaan.
Arviointikriteeri - arvosana 5
Osaa kuvata eri liiketoimintaympäristöt ja niiden toimintatavat. Osaa perustella palvelun ja laadun merkityksen osana kestävää kehitystä. Osaa kriittisesti arvioida omaa kehittymistään ja toimia sen mukaisesti.