Elintarvikealan vientipotentiaali, 5 op - ENT009AS4A
Opintojakson kieli
Suomi
Tulevat toteutukset
Ei vielä toteutuksia julkaistu.
Käynnissä olevat toteutukset
Ei käynnissä olevia toteutuksia.
Päättyneet toteutukset
Ei päättyneitä toteutuksia.
Osaamistavoitteet
Opintojakson suorittanut osaa:
- tunnistaa elintarvikealan erityispiirteet ja mahdollisuudet
- käyttää tulevaisuuden ennakoinnin peruskäsitteitä ja välineitä
- tunnistaa yrityksen vientivalmiudet
- tunnistaa elintarvikeviennin kokonaisprosessin ottaen huomioon aikajänne, kohdemaa ja tilanne
- tunnistaa kotimaisten elintarvikeviennin tukiorganisaatiot ja verkostoitua niiden kanssa
Elintarvikealan vientipotentiaali -opintojakso on osa Suomalaiset elintarvikkeet maailmalle -koulutuskokonaisuutta (20 op). Koulutus tarjoaa perustiedot elintarvikealan vientipotentiaalista, elintarvikkeiden kaupallistamisesta vientimarkkinoille sekä elintarvikealan vientiprosessista ja -vaatimuksista. Koulutuksessa tutustutaan vientipolkuun (Team Finland), sen eri vaiheissa tarvittavaan osaamiseen, sekä alan verkostoihin Suomessa ja maailmalla.
Koulutuksen opintojaksot toteutetaan neljän ammattikorkeakoulun yhteistyössä. Muut koulutuksen opintojaksot:
- Elintarvikkeiden tuotteistaminen vientimarkkinoille (5 op) – Xamk
- Elintarvikeviennin myynti, markkinointi ja kansainvälinen viestintä (5 op) – Oamk
- Elintarvikeviennin lainsäädäntö ja sopimukset (5 op) – Lapin amk
Opiskelija tekee kussakin osiossa vientitoimintoihin liittyvän kehittämistehtävän elintarvikealan yritykselle.
Kullekin opintojaksolle ilmoittaudutaan toteuttaja-ammattikorkeakoulun avoimen ammattikorkeakoulun sivuilla. Voit suorittaa koulutuksen yksittäisiä opintojaksoja tai koko koulutuskokonaisuuden. Opintojaksojen suorittamisjärjestyksellä ei ole väliä.
Suomalaiset elintarvikkeet maailmalle -koulutuksen sivuille https://www.xamk.fi/tutkimus-ja-kehitys/eloa-elintarvikeviennin-osaaminen-kasvuun/