Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa:
• kehittää digitaalisia palveluratkaisuja hyödyntäen lean startup –ajattelua
• toimia asiakas- ja liiketoimintalähtöisesti palvelun kehittämisessä
• hyödyntää tarkoitukseen sopivia asiakashankinnan ja myynnin keinoja
• tuottaa asiakkaalle arvoa digitaalisen palvelutuotteen avulla
• soveltaa kehittämistyössä sopivia palvelumuotoilun ja ketterän tuotekehityksen menetelmiä
• tuotteistaa ideansa niin, että ne ovat vietävissä markkinoille
Sisältö
- Asiakashankinta käytännössä
- Lean Startup
- Nopea prototypointi (rapid prototyping)
- Pienin mahdollinen toteutus (MVP)
- Testaus oikeilla asiakkailla (liiketoiminnallinen validointi)
- Myynti tuotekehityksen työkaluna
Oppimistavat (sisältää ahotin ja erilaiset toteutusvaihtoehdot)
1) Blended, tyypillisesti ryhmä- tai parityö, perustellusta syystä yksilötyö. Opintojaksolla tehdään projektityö. Työskentely sisältää tapaamisia, omatoimista työskentelyä sekä yksilö- ja / ryhmäohjausta.
2) Mikäli jo osaat tämän opintojakson osaamistavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Kysy lisää opintojakson opettajalta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study
3) Opinnollistaminen
Oppimateriaalit
Opintojakson opettajan määrittelemät materiaalit ja aineistot.
Intro
Digitaalisen palvelun kehittäminen (10op) on opintojakso, jossa kehität uusia digitaalisuutta hyödyntäviä palveluideoita todellisessa asiakasympäristössä. Opintojakson aikana tunnistat asiakastarpeen, kehität siihen pienimmän toimivan ratkaisun ja todennat sen arvon ketterin myyntikokeiluin. Tällä kurssilla harjoitellaan uuden liiketoiminnan kehittämistä kehittämällä uutta liiketoimintaa. Opintojakso on tarkoitettu tulevaisuuden tekijöille, jotka ovat valmiita haastamaan itsensä ja kehittämään osaamistaan tunnistaa ongelmia ja etsiä niihin todennettuja ratkaisuja. Tämä ei ole yrittäjyyskurssi. Sen sijaan tämä on kurssi, jossa kehität yrittäjämäistä asennetta ja ratkaisukeskeisiä työtapoja. Kummallekin on maailmassa rajattomat markkinat. Tervetuloa mukaan!
Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
Ennen tämän opintojakson suorittamista suositellaan vahvasti Digitaalisen palvelun käyttäjäkokemus ja Digitaalisen palvelun protoilu -opintojaksoja tai muutoin hankittuna niitä vastaavaa osaamista. Lisäksi suositellaan opintojaksoja Digitekniikat ja DigiTuote. Monialaprojekti-opintojaksoa tai DigiMestari-opintojaksoa ei suositella suoritettavaksi samanaikaisesti.
Opintojakso kuuluu IT-tradenomi-koulutuksessa Digitaalisten palveluiden suuntautumisopintoihin.
Arviointikriteerit
Arviointikriteeri - arvosana 1
Opintojakson tehtävät on palautettu määräajassa. Tehtävien palautukset eivät perustu aineistoon ja ovat pintapuolisesti tehtyjä. MVP on toteutettu ja sitä on testattu joiltakin osin.
Arviointikriteeri - arvosana 3
MVP on testattu suppealla joukolla potentiaalisia asiakkaita. Palvelu olisi kohderyhmän ja arkkitehtuurin puolesta mahdollinen toteuttaa markkinoille asti jatkokehityksessä. Opiskelija on työskennellyt enimmäkseen itsenäisesti ja palauttanut hyvät tehtävien vastaukset, joissa on viittauksia aineistoon.
Arviointikriteeri - arvosana 5
Opiskelija on työskennellyt itsenäisesti ja palauttanut erinomaisia tehtävien vastauksia, jotka perustuvat opintojakson aineistoon. Ajattelu on syvää ja tuo esiin projektityön näkökulman. Reflektiossa oman osaamisen kehittyminen tai kehittymisen kipupisteet tulevat esiin kattavasti.