Viestinnän perusteet kotimaisilla kielillä - Svenska muntlig del, 1 op - COM1TN011B
Opintojakson kieli
Suomi
Tulevat toteutukset
Ei vielä toteutuksia julkaistu.
Käynnissä olevat toteutukset
Ei käynnissä olevia toteutuksia.
Päättyneet toteutukset
Viestinnän perusteet kotimaisilla kielillä - Svenska muntlig del COM1TN011B-3031 28.03.2022-20.05.2022 1 op(TF6SWD, ...)+-
Toimipiste
Pasilan toimipiste
Opetuskieli
Suomi
Ajoitus
28.03.2022 - 20.05.2022
Ilmoittautumisaika
03.01.2022 - 25.03.2022
Ryhmä
TF6SWD
TF6WAD
TA4PB
TF3SWD
TF3DIG
TA4PA
TN3PB
TN3PC
TN7PB
TN7PA
VIRTUAL
TN3PA
TA3PB
TA2PC
TA6PB
TF7SWD
TA3PC
TF7WAD
TF4SWD
TF7DIG
TA6PA
TF4DIG
TN4PC
TA5PB
TN4PB
TF7BIG
TF7BIT
TA5PA
TN4PA
TA6PC
TA7PC
TF5DIG
TF1A
TF1B
TA4PC
TA7PA
TA5PC
TA7PB
TN5PB
TN5PC
TN5PA
TA3PA
TF2SWD
TN2PC
TF6BIT
TN2PD
TF2DIG
TN7PC
TN6PC
TN2PB
TF6DIG
TN6PB
TN6PA
TF5SWD
TA2PB
TN2PA
TA2PA
Opettaja
Leena Rautio
Paikkoja
0 - 30
Koulutus
HETI Tietojenkäsittelyn koulutusohjelma
Virtuaaliosuus
1 op
Arviointiasteikko
H-5
Osaamistavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa
- viestiä työelämän keskeisissä tilanteissa ymmärrettävästi ja johdonmukaisesti ruotsin kielellä sekä suullisesti että kirjallisesti.
- hyödyntää oman alansa ruotsinkielisiä ammattijulkaisuja sekä keskustella oman alansa ilmiöistä ruotsin kielellä.
- keskustella omasta työstään ja omista opinnoistaan ruotsin kielellä.
- toimia pohjoismaisissa yrityskulttuureissa kulttuurierot huomioiden.
Sisältö
Työelämän viestintä: mm. henkilökohtainen vuorovaikutus, vuorovaikutus ryhmätilanteissa, asiakasvuorovaikutus (ml. myyntitilanteet), sähköpostiviestintä.
It-aiheet ja keskeinen it-terminologia ruotsin kielellä.
Työnhakuun, opiskeluun ja vaihto-opiskeluun liittyvät aiheet ja ruotsinkielinen terminologia sekä työnhakuun liittyvät asiakirjat.
Pohjoismaiden väliset kulttuurierot työelämän ja yrityskulttuurien näkökulmasta.
Oppimistavat (sisältää ahotin ja erilaiset toteutusvaihtoehdot)
Lähiopetus perustuu aktiiviseen vuorovaikutukseen, jossa opiskelijat tekevät paljon dialogi- ja keskusteluharjoituksia. Opettajan rooli on valmentava ja ryhmäytymistä tukeva. Suullisen kielitaidon kehittyminen ja jatkuva näyttö edellyttävät läsnäoloa oppitunneilla CONTACT-, BLENDED- ja ONLINE-toteutuksilla.
Opiskelija voi osoittaa erillisellä näyttökokeella hallitsevansa opintojakson tavoitteet ja sisällöt. Näyttöön on oikeus osallistua vain yhden kerran ennen opintojakson alkua ja näyttökäytännöt sovitaan yhdessä opintojakson osaamisvastaavan kanssa. Näyttö arvioidaan arvosanoilla 0-5. Opiskelijan tulisi ottaa yhteyttä osaamisvastaavaan hyvissä ajoin ennen varsinaisen opintojakson alkamista. Opintojakson osaamisvastaava on Marketta Keisu.
Oppimateriaalit
Ohinen-Salvén, M. 2008 / 2015. Jobba med IT. Svenska för högskolor. Edita. Helsinki.
Tunnilla ja / tai oppimisalustan kautta jaettava lisämateriaali.
Lisätiedot
HUOM! Kirjallinen osio COM1TN011A ja suullinen osio COM1TN011B suoritetaan yhtenä kolmen opintopisteen kokonaisuutena, näitä ei voi siis suorittaa erikseen.
Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
Edeltävyysehtona hyväksytty suoritus MyNetissä joko koodilla SWE1TN061 Ruotsin tasotesti tai SWE8TN062 Ruotsin kielioppi ja rakenteet.
Arviointikriteerit
Arviointikriteeri - arvosana 1
Suullinen kielitaito riittää yksinkertaisiin rutiinitilanteisiin. Ymmärtämisvaikeuksia esiintyy ja väärinkäsityksiä syntyy melko helposti. Ääntämisessä on runsaasti puutteita.
Tekstin ymmärtäminen edellyttää apuvälineitä. Rakenteissa ja sanastossa on runsaasti aukkoja, minkä vuoksi tuotettu teksti on vaikeaa ymmärtää.
Arviointikriteeri - arvosana 3
Selviytyy tutuissa työhön ja vapaa-aikaan liittyvissä tilanteissa. Ymmärtää suuren osan kuulemastaan ja pystyy reagoimaan toivotulla tavalla ilman valmistautumista. Tulee ymmärretyksi, vaikka ääntäminen voi olla joidenkin äänteiden osalta puutteellista.
Ymmärtää keskeisen sisällön sekä yleisluontoisia aiheita että omaa alaa koskevista teksteistä. Kirjalliset tuotokset ovat ymmärrettäviä. Sekä alakohtainen että yleissanasto on melko laaja. Rakenteissa on osittain puutteita.
Arviointikriteeri - arvosana 5
Suullinen kielitaito on sujuvaa. Pienehköjä virheitä saattaa esiintyä, mutta ne eivät haittaa kommunikointia. Selviytyy hyvin ja idiomaattisesti sekä työelämän että vapaa-ajan kielenkäyttö- ja keskustelutilanteissa. Ymmärtää hyvin omaan alaan liittyvän puheen. Ääntäminen on lähes virheetöntä.
Ymmärtää vaivatta sekä yleisluontoisia aiheita että omaa alaa käsitteleviä tekstejä. Pystyy itse tuottamaan rakenteellisesti ja sanastollisesti monipuolista, melko virheetöntä tekstiä, joissa satunnaiset rakennevirheet eivät häiritse lukemista. Osaa käyttää alan keskeistä terminologiaa oikein.