Ei vielä toteutuksia julkaistu.
Opetus on yhdistelmä luokka- ja etäopetusta ja harjoitustehtävien tekoa. Opintojakso sisältää paljon itseohjautuvaa opiskelua.
- Opintomateriaali, sis. harjoitukset vastauksineen, on luettavissa / tulostettavissa Moodlesta.
- Niskavaara, E. Yritystaloutta esimiehille- digikirja. Alma Talent verkkokirjahylly.
- Selander, K. & Valli, V.Hinnoittelu-ja kannattavuus matkailu-ja ravitsemisalalla -digikirja.
- Muu ohjaajan ilmoittama ja jakama materiaali.
Käytetyt esimerkit ja harjoitukset ovat hotelli-, ravintola- ja matkailualalta.
Haagan toimipiste
Kaksi tenttiä:
1. Budjetointi 5. - 21.4. Moodlessa
2. Tehot ym. 17.5.
Uusintatentit normaalin uusintakäytännön mukaisesti kahden seuraavan periodin aikana.
Suomi
Esimerkit ja harjoitukset ovat suomalaisen käytännön mukaisia.
15.01.2024 - 17.05.2024
-
02.01.2024 - 12.01.2024
Alustava suunnitelma, muutokset mahdollisia.
Kevät 2024
1) 26.1. Budjetoinnin perusteet, tulosbudjetti ja rahoitusbudjetti
2) 1.3. Ennakoitu tase
3) 5.4. Harjoituksia ja tenttiin kertausta (Tentti 1 5. - 21.4)
4) 26.4. Tehot, tuoteryhmäkohtainen laskenta, osastokohtainen laskenta
5) 17.5. Tenttiin kertausta ja tentti 2
AHOT
Jos sinulla on kurssin sisältöihin liittyvää teoreettista ja käytännön osaamista entuudestaan, voit ottaa opettajaan yhteyttä keskustellaksesi AHOT -menettelystä (aikaisemmin hankitun osaamisen tunnustaminen).
Opinnollistaminen
Mikäli tiedät, että sinulla on kurssin aikana työpaikallasi vastuita, jotka suoraan liittyvät kurssin teemaan voit harkita opinnollistamista.
Saadun palautteen perusteella Excelin osuutta on lisätty ja budjetoinnin osuuteen käytetään enemmän aikaa.
Hanna Moisio
15 - 40
Osaamista arvioidaan tentein ja oppimistehtävin. Painoarvot ovat seuraavat:
Tentti 1 70%
Tentti 2 30%
Opintojaksolla on käytössä seuraava asteikko: kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), tyydyttävä (2), välttävä (1), hylätty (0).
Arviointiasteikko
Arvosana 5 90 - 100 pistettä
Arvosana 4 80 - 89
Arvosana 3 70 - 79
Arvosana 2 60 - 69
Arvosana 1 45 - 59
Arvosana 0 0 - 44
HOTRA Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma
0.00 op
0.00 op
H-5
Opiskelu perustuu ohjattuun kontaktiopetukseen ja harjoitus- ja etätehtävien tekoon Excelillä.
Heikkilä, P. & Saranpää, T. 2013 tai uudempi. Hotelli- ja ravintola-alan sisäinen laskentatoimi. Restamark Oy. Helsinki.
Opintojakson harjoitukset ja tehtävät koostuvat hotelli-, ravintola- ja matkailualan käytännön sovelluksista.
Haagan toimipiste
Kurssilla ei varsinaisia tenttejä, vaan osaaminen osoitetaan kahden viikon välein palautettavilla ja arvioitavilla etätehtävillä. Hylätyn opintojakson voi korottaa kahtena seuraavana uusintatenttipäivänä tehtävillä tenteillä.
Suomi
Opintojaksolla huomioidaan alan kansainväliset laskentakäytännöt.
23.10.2023 - 15.12.2023
Kontaktitunneilla tehtävät harjoitustehtävät ja kahden viikon välein palautettavat arvioitavat etätehtävät.
12.06.2023 - 20.10.2023
Kontaktiopetus (alkaen kalenteriviikko 43) maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 11,30-13,45 (L409)
Viikoittain käsiteltävät aiheet löytyvät Moodlesta kunkin viikon otsikoista
Vk 1 ja 2: Myynnin ennustaminen ja myynnin operatiiviset tunnusluvut
Vk 3 ja 4: Katetuottolaskenta ja tulossuunnittelu
Vk 5 ja 6: Tulos- ja rahoitusbudjetti, ennakoitu tase
Vk 7 ja 8: Kannattavuustutkimus
AHOT (aikaisemmin hankitun osaamisen tunnustaminen): Jos sinulla on kurssin sisältöihin liittyvää teoreettista ja käytännön osaamista entuudestaan, ota yhteys opettajaan keskustellaksesi AHOT –menettelystä.
Opinnollistaminen: Mikäli tiedät, että sinulla on kurssin aikana työpaikallasi vastuita ja kehityshankkeita, jotka suoraan liittyvät kurssin sisältöihin, voit suorittaa kurssin opinnollistettuna. Ota yhteys opettajaan.
Saadun opiskelijapalautteen perusteella kurssin sisällöt painottuvat käytännön laskelmiin ja opiskelijalla on mahdollisuus edetä harjoituksissa oman osaamistason mukaisessa tahdissa.
Pekka Heikkilä
15 - 40
Opintojakso arvioidaan käyttäen asteikkoa kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), tyydyttävä (2), välttävä (1), hylätty (0). Arviointikriteerit on esitetty asteikolla 1 - 3 - 5.
Osaaminen arvioidaan kahden viikon välein (Moodleen) palautettavilla Excelillä tehtävällä etätehtävillä, jotka sisältävät laskelmia. Arvosanat suhteessa etätehtävien yhteenlaskettuun maksimipistemäärään:
1: 45 – 54 %
2: 55 – 64 %
3: 65 – 74 %
4: 75 – 84 %
5: 85 – 100 %
HOTRA Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma
0.00 op
0.00 op
H-5
Opetus on yhdistelmä luokka- ja monimuoto-opetusta ja harjoitustehtävien tekoa. Opintojakso sisältää paljon itseohjautuvaa opiskelua.
- Opintomateriaali, sis. harjoitukset vastauksineen, on luettavissa / tulostettavissa Moodlesta.
- Niskavaara, E. Yritystaloutta esimiehille- digikirja. Alma Talent verkkokirjahylly.
- Moisio, H. & Saranpää, T. Matkatoimistoalan laskentatoimen ohjeistus. Smalser Oy. Helsinki.
- Muu ohjaajan ilmoittama ja jakama materiaali.
Käytetyt esimerkit ja harjoitukset ovat hotelli-, ravintola- ja matkailualalta.
Haagan toimipiste
Kaksi tenttiä:
1. Budjetointi (Excelillä) 3.12. klo 23.59 mennessä (Moodletentti)
2. Toimintolaskenta 31.12. klo 23.59 mennessä (Moodletentti)
Uusintatentit normaalin uusintakäytännön mukaisesti kahden seuraavan periodin aikana.
Suomi
Esimerkit ja harjoitukset ovat suomalaisen käytännön mukaisia.
21.08.2023 - 15.12.2023
12.06.2023 - 18.08.2023
Alustava suunnitelma, muutokset mahdollisia.
Syksy 2023
1) 30.8. klo 14 - 17.30 Budjetoinnin perusteet ja tulosbudjetti
2) 20.9. klo 14 - 17.30 Tulosbudjetti ja rahoitusbudjetti
3) 11.10. klo 14 - 17.30 Ennakoitu tase
4) 13.11. klo 9 - 13.45 Budjetointiharjoituksia ja tenttiin kertausta
5) 4.12.. klo 9 - 13.45 Toimintolaskenta
Budjetoinnin tentti 3.12. mennessä Moodlessa
Toimintolaskennan tentti Moodlessa 31.12. mennessä
AHOT
Jos sinulla on kurssin sisältöihin liittyvää teoreettista ja käytännön osaamista entuudestaan, voit ottaa opettajaan yhteyttä keskustellaksesi AHOT -menettelystä (aikaisemmin hankitun osaamisen tunnustaminen).
Opinnollistaminen
Mikäli tiedät, että sinulla on kurssin aikana työpaikallasi vastuita, jotka suoraan liittyvät kurssin teemaan voit harkita opinnollistamista.
Saadun palautteen perusteella Excelin osuutta on lisätty ja budjetoinnin osuuteen käytetään enemmän aikaa.
Hanna Moisio
15 - 40
Osaamista arvioidaan tentein ja oppimistehtävin. Painoarvot ovat seuraavat:
Tentti 1 70%
Tentti 2 30%
Opintojaksolla on käytössä seuraava asteikko: kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), tyydyttävä (2), välttävä (1), hylätty (0).
Arviointiasteikko
Arvosana 5 90 - 100 pistettä
Arvosana 4 80 - 89
Arvosana 3 70 - 79
Arvosana 2 60 - 69
Arvosana 1 45 - 59
Arvosana 0 0 - 44
MATKA Matkailun liikkeenjohdon koulutusohjelma
0.00 op
0.00 op
H-5