Opiskelu perustuu ohjattuun kontaktiopetukseen, Zoom-etäopetukseen/-ohjaukseen ja harjoitustehtävien tekoon pääosin Excelillä.
Heikkilä, P. & Saranpää, T. 2013 tai uudempi. Hotelli- ja ravintola-alan sisäinen laskentatoimi. Restamark Oy. Helsinki.
Lisämateriaalina:
Selander, K & Valli, V. 2010 tai uudempi. Hinnoittelu-ja kannattavuus matkailu-ja ravitsemisalalla. WSOY. Helsinki. Saatavana e-kirjana.
Opintojakson harjoitukset ja tehtävät koostuvat hotelli-, ravintola- ja matkailualan käytännön sovelluksista.
Haagan toimipiste
Tentti/tentit kontaktiopetuksen mukaisena aikana, tarkka ajankohta ilmoitetaan erikseen. Tenttejä voi uusia kahtena seuraavana uusintatenttipäivänä.
Suomi
Opintojaksolla huomioidaan alan kansainväliset laskentakäytännöt.
21.08.2023 - 13.10.2023
Kontaktitunneilla tehtävät harjoitustehtävät.
29.05.2023 - 05.06.2023
Opetus on kontaktiopetusta Haagan kampuksella. Opetus on keskiviikkoisin klo 11.00 - 13.45 ja perjantaisin klo 08.30 - 10.45.
Viikoittain käsiteltävät aiheet löytyvät Moodlesta kunkin viikon otsikoista
Vk 1 ja 2.: Myynnin ennustaminen ja myynnin operatiiviset tunnusluvut,
Vk 3 ja 4: Katetuottolaskenta ja tulossuunnittelu, työvoiman käytön suunnittelu
Vk 5 ja 6: Tulos- ja rahoitusbudjetti, tasebudjetti, varaston hallinta
Vk 7 ja 8: Feasibility study - kannattavuustutkimus, rahoitusrakenne.
Aiheiden käsittelyjärjestystä ja painotusta saatetaan muuttaa kurssin edetessä.
AHOT (aikaisemmin hankitun osaamisen tunnustaminen): Jos sinulla on kurssin sisältöihin liittyvää teoreettista ja käytännön osaamista entuudestaan, ota yhteys opettajaan keskustellaksesi AHOT –menettelystä.
Opinnollistaminen: Mikäli tiedät, että sinulla on kurssin aikana työpaikallasi vastuita ja kehityshankkeita, jotka suoraan liittyvät kurssin sisältöihin, voit suorittaa kurssin opinnollistettuna. Ota yhteys opettajaan.
Saadun opiskelijapalautteen perusteella kurssin sisällöt painottuvat käytännön laskelmiin ja opiskelijalla on mahdollisuus edetä harjoituksissa oman osaamistason mukaisessa tahdissa.
Pekka Heikkilä
15 - 40
Opintojakso arvioidaan käyttäen asteikkoa kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), tyydyttävä (2), välttävä (1), hylätty (0). Arviointikriteerit on esitetty asteikolla 1 - 3 - 5.
Osaaminen arvioidaan tentillä tai tenteillä (80%), jotka sisältävät laskelmia. Lisäksi palautettavat tehtävät ovat 20% kurssin kokonaisarvioinnista. Arvosanat suhteessa yhteenlaskettuun maksimipistemäärään:
1: 45 – 54 %
2: 55 – 64 %
3: 65 – 74 %
4: 75 – 84 %
5: 85 – 100 %
HOTRA Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma
H-5
Opiskelu perustuu ohjattuun kontaktiopetukseen ja harjoitus- ja etätehtävien tekoon Excelillä.
Heikkilä, P. & Saranpää, T. 2013 tai uudempi. Hotelli- ja ravintola-alan sisäinen laskentatoimi. Restamark Oy. Helsinki.
Opintojakson harjoitukset ja tehtävät koostuvat hotelli-, ravintola- ja matkailualan käytännön sovelluksista.
Haagan toimipiste
Kurssilla ei varsinaisia tenttejä, vaan osaaminen osoitetaan kahden viikon välein palautettavilla ja arvioitavilla etätehtävillä. Hylätyn opintojakson voi korottaa kahtena seuraavana uusintatenttipäivänä tehtävillä tenteillä.
Suomi
Opintojaksolla huomioidaan alan kansainväliset laskentakäytännöt.
21.08.2023 - 13.10.2023
Kontaktitunneilla tehtävät harjoitustehtävät ja kahden viikon välein palautettavat arvioitavat etätehtävät.
29.05.2023 - 05.06.2023
Kontaktiopetus (alkaen kalenteriviikko 34) keskiviikkoisin klo 11,30-13,45 (L409) ja perjantaisin 8,15-10,45 (L409)
Viikoittain käsiteltävät aiheet löytyvät Moodlesta kunkin viikon otsikoista
Vk 1 ja 2: Myynnin ennustaminen ja myynnin operatiiviset tunnusluvut
Vk 3 ja 4: Katetuottolaskenta ja tulossuunnittelu
Vk 5 ja 6: Tulos- ja rahoitusbudjetti, ennakoitu tase
Vk 7 ja 8: Kannattavuustutkimus
AHOT (aikaisemmin hankitun osaamisen tunnustaminen): Jos sinulla on kurssin sisältöihin liittyvää teoreettista ja käytännön osaamista entuudestaan, ota yhteys opettajaan keskustellaksesi AHOT –menettelystä.
Opinnollistaminen: Mikäli tiedät, että sinulla on kurssin aikana työpaikallasi vastuita ja kehityshankkeita, jotka suoraan liittyvät kurssin sisältöihin, voit suorittaa kurssin opinnollistettuna. Ota yhteys opettajaan.
Saadun opiskelijapalautteen perusteella kurssin sisällöt painottuvat käytännön laskelmiin ja opiskelijalla on mahdollisuus edetä harjoituksissa oman osaamistason mukaisessa tahdissa.
Pekka Heikkilä
15 - 40
Opintojakso arvioidaan käyttäen asteikkoa kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), tyydyttävä (2), välttävä (1), hylätty (0). Arviointikriteerit on esitetty asteikolla 1 - 3 - 5.
Osaaminen arvioidaan kahden viikon välein (Moodleen) palautettavilla Excelillä tehtävällä etätehtävillä, jotka sisältävät laskelmia. Arvosanat suhteessa etätehtävien yhteenlaskettuun maksimipistemäärään:
1: 45 – 54 %
2: 55 – 64 %
3: 65 – 74 %
4: 75 – 84 %
5: 85 – 100 %
HOTRA Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma
H-5
Ei käynnissä olevia toteutuksia.
Haagan toimipiste
Suomi
16.01.2023 - 19.05.2023
02.01.2023 - 13.01.2023
Hanna Moisio
15 - 40
HOTRA Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelma
H-5
Opiskelu perustuu ohjattuun kontaktiopetukseen ja harjoitus- ja etätehtävien tekoon Excelillä.
- Opintomateriaali löytyy Moodlesta
- Heikkilä, P. & Saranpää, T. 2013 tai uudempi. Hotelli- ja ravintola-alan sisäinen laskentatoimi. Restamark Oy. Helsinki.
Opintojaksolla hyödynnetään työelämäyhteyksiä ja yrityselämästä otettuja esimerkkejä sekä case-harjoituksia.
Haagan toimipiste
Kurssilla ei varsinaisia tenttejä, vaan osaaminen osoitetaan kahden viikon välein palautettavilla ja arvioitavilla etätehtävillä. Hylätyn opintojakson voi korottaa kahtena seuraavana uusintatenttipäivänä tehtävillä tenteillä
Suomi
Opintojakson aihealueita tarkastellaan myös kansainvälisestä näkökulmasta sopivien case-esimerkkien kautta. Opintojakso sisältää vierailijan partnerikorkeakoulusta.
27.03.2023 - 19.05.2023
Kontaktitunneilla tehtävät harjoitustehtävät ja kahden viikon välein palautettavat arvioitavat etätehtävät.
02.01.2023 - 24.03.2023
Kontaktiopetus (alkaen kalenteriviikko 13) maanantaisin ja torstaisin klo 11,30-13,45 (G206)
Viikoittain käsiteltävät aiheet löytyvät Moodlesta kunkin viikon otsikoista
Vk 1 ja 2: Myynnin ennustaminen ja myynnin operatiiviset tunnusluvut
Vk 3 ja 4: Katetuottolaskenta ja tulossuunnittelu
Vk 5 ja 6: Tulos- ja rahoitusbudjetti, ennakoitu tase
Vk 7 ja 8: Kannattavuustutkimus
Tämän opintojakson osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:
a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät päivä-, monimuoto- tai intensiivitoteutuksena,
b. Tentti ja/tai oppimistehtävä(t)
c. Omassa työssä oppiminen (opinnollistaminen)
Opintojaksoon sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.
Pekka Heikkilä
15 - 40
RUOKAT Ruokatuotannon johtamisen koulutusohjelma
H-5