Esimiestyö ja toiminnan kehittäminen ravintolassaLaajuus (9 op)

Opintojakson tunnus: RES3RH002

Opintojakson perustiedot


Laajuus
9 op
Opetuskieli
suomi

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
• tuntee ja osaa analysoida ravintolayrityksen esimiesrooleja
• hallitsee revenue managementin perusteet
• osaa kehittää asiakaspalvelu- ja myyntiprosessia
• osaa suunnitella ja hallita ravintolayrityksen henkilöstöresursseja tehokkaasti
• osaa johtaa työsuoritteita esimiesroolissa

Sisältö

• Ravintolan esimiehen työ- ja toimintaympäristö palvelussa
• Ruoka- ja juomatuotteen hallinta ja logistiikka
• Palvelu-, myynti- ja markkinointiprosessi ravintoloissa
• Työehtosopimus ja työvuorolista
• Revenue Managementin perusteet
• Ravintolan kontrollitoiminnot

Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin

Suositellaan suoritettavaksi opintojakson Ravintola-alan ammattitaidon kehittäminen jälkeen.

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

Tämän opintojakson osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:
a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät ja/tai tentti päivätoteutuksessa.
b. Tentti ja/tai oppimistehtävä(t).
c. Omassa työssä oppiminen (opinnollistaminen).
Opintojaksoon sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.

Arviointikriteerit - arvosana 1

Opiskelija tunnistaa ravintolan ruoka- ja juomasuunnitteluun vaikuttavia tekijöitä. Tuntee ravintolan esimiehen työtehtävät ja niihin vaikuttavan lainsäädännön pääpiirteet. Ymmärtää revenue managementin perusteet osana palvelu- ja myyntikulttuuria.

Arviointikriteerit - arvosana 3

Ymmärtää ravintolan ruoka- juomasuunnitteluun vaikuttavia tekijöitä. Osaa toimia ravintolan asiakaspalvelutiimin esimiehenä perehdytyksen jälkeen. Osaa käyttää ravintolan resursseja taloudellisesti esimies- ja kehitystyössään.

Arviointikriteerit - arvosana 5

Hallitsee ruoka- ja juomatuotteen valikoimasuunnittelun ja –hallinnan sekä logistiikan. Osaa toimia ravintolan asiakaspalvelutiimin esimiehenä. Osaa käyttää ravintolan resursseja taloudellisesti ja tehokkaasti.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opintojakso arvioidaan käyttäen asteikkoa kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), tyydyttävä (2), välttävä (1), hylätty (0). Arviointikriteerit on esitetty asteikolla 1 - 3 - 5.

Lisätiedot

Työelämäyhteydet
Yhteistyö mahdollisten sidosryhmien kanssa projekteissa.
Kansainvälisyys
Yhteistyö mahdollisten sidosryhmien kanssa projekteissa.

Siirry alkuun