Johdatus ravintolajuomiin (3op)
Opintojakson tunnus: RES1RH002
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 3 op
- Opetuskieli
- suomi
Osaamistavoitteet
• osaa alkeet systemaattisen maistamisen perusteista
• osaa perusasiat viineistä, oluesta, vesistä, kahvista ja teestä sekä alkeet baarityöskentelystä
• osaa alkeet juomien luonteeseen, laatuun ja hintaan vaikuttavista tekijöistä
• tunnistaa asiakastarpeen ja osaa löytää siihen sopivan juoman
• osaa perusteet viinien ja oluiden käyttötarpeesta ja yhdistämisestä ruokien kanssa
                    
Sisältö
• Viinien ja oluiden systemaattinen maistaminen
• Tärkeimpien rypälelajikkeiden ja viinialueiden vertaileva tutkiminen
• Perusasiat vesistä, oluesta, kahvista ja teestä sekä alkeet baarityöskentelystä
• Juomien tarvepohjainen käyttö
• Juomien käyttö aterialla
                    
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
Tämän opintojakson osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:
a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät päivä-, monimuoto- tai intensiivitoteutuksena
 b. Tentti ja/tai oppimistehtävä(t)
                    
Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
Ei lähtötasovaatimuksia tai sidonnaisuuksia
                    
Arviointikriteerit - arvosana 1
Osaa analysoida juomia kohtalaisesti
 Osaa kuvata juomien luonteeseen ja laatuun vaikuttavia tekijöitä kohtalaisesti
 Osaa nimetä joitain juomien käyttötarpeita
                    
Arviointikriteerit - arvosana 3
Osaa analysoida juomia hyvin
 Osaa selittää juomien luonteeseen ja laatuun vaikuttavia tekijöitä kohtalaisesti
 Osaa selittää juomien käyttötarpeita kohtalaisesti
                    
Arviointikriteerit - arvosana 5
Osaa analysoida juomia erinomaisesti
 Osaa selittää juomien luonteeseen ja laatuun vaikuttavia tekijöitä kiitettävästi
 Osaa selittää ja perustella juomien käyttötarpeita kiitettävästi