Foodservice in the Experience Economy (5cr)

Course unit code: HOS004RR1A

General information


ECTS credits
5 cr
Teaching language
Finnish

Intro

Tällä opintojaksolla pääset tutustumaan ruoka-alan monipuoliseen maailmaan. Opit myös turvalliset työtavat ammattikeittiössä. Tämä opintojakso sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita ruoka-alan toimintakentästä.

Learning objectives

Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa: Kuvailla ruokaketjun toimintatapoja tänään sekä tunnistaa tulevaisuuden toimialan muutoksia. Tunnistaa toimialan rakenteita, Hallitsee ammattikeittiön turvalliset ja hygieeniset toimintatavat.

Contents

Opintojakson sisältöltöjä ovat: Ruokapalvelut elämystaloudessa ja toimialan rakenteet, Ammattikeittiön työturvallisuus ja elintarvikehygienia. Elintarvikealan muutokset, teknologian muutokset ja tekoälyn hyödyntäminen.

Implementation methods, demonstration and Work&Study

1)Lähi- ja/ tai Online-opetus ja opintojakson osaamistavoitteisiin liittyvät oppimistehtävät. 2) Mikäli jo osaat tämän opintojakson osaamistavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Kysy lisää opintojakson opettajalta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study

Learning materials

Tiedot oppimateriaaleista annetaan opintojakson alussa.

Starting level and linkage with other courses

Ei edeltävyysvaatimuksia

Assessment criteria - grade 1

Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

Opiskelija osaa kuvailla ruokapalveluiden toimintaympäristöä ja rakenteita. Tunnistaa ruoka-alan turvallisuuteen ja keittiöhygieniaan vaikuttavia tekijöitä. Osaa toimia turvallisesti ammattikeittiössä.

Assessment criteria - grade 3

Osaa kuvailla ruokapalveluiden eroja eri toimintaympäristöissä. Tunnistaa työturvallisuusriskejä ammattikeittiössä ja osaa ennaltaehkäistä niitä. Tunnistaa toimialan muutokseen vaikuttavia tekijöitä.

Assessment criteria - grade 5

Osaa arvioida toimialan rakenteita. Osaa analysoida muutokseen vaikuttavia tekijöitä ja hyödyntää uutta tietoa ruoka-alalla. Hallitsee turvallisen työskentelyn ammattikeittiössä ja pystyy ohjaamaan myös muita. Osaa arvioida ruokaturvallisuuteen vaikuttavia tekijöitä.

Further information

RESRU22 opsissa vastaava opintojakso oli HOS001RR1A Ruokapalvelut ja vastuullinen ruokatuotanto.

Go back to top of page