Foodservice in the Experience Economy (5cr)
Course unit code: HOS004RR1A
General information
- ECTS credits
- 5 cr
- Teaching language
- Finnish
Intro
Tällä opintojaksolla pääset tutustumaan ruoka-alan monipuoliseen maailmaan. Opit myös turvalliset työtavat ammattikeittiössä. Tämä opintojakso sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita ruoka-alan toimintakentästä.
Learning objectives
Tämän opintojakson suorittanut tai vastaavan osaamisen hankkinut opiskelija osaa: Kuvailla ruokaketjun toimintatapoja tänään sekä tunnistaa tulevaisuuden toimialan muutoksia. Tunnistaa toimialan rakenteita, Hallitsee ammattikeittiön turvalliset ja hygieeniset toimintatavat.
Contents
Opintojakson sisältöltöjä ovat: Ruokapalvelut elämystaloudessa ja toimialan rakenteet, Ammattikeittiön työturvallisuus ja elintarvikehygienia. Elintarvikealan muutokset, teknologian muutokset ja tekoälyn hyödyntäminen.
Implementation methods, demonstration and Work&Study
1)Lähi- ja/ tai Online-opetus ja opintojakson osaamistavoitteisiin liittyvät oppimistehtävät. 2) Mikäli jo osaat tämän opintojakson osaamistavoitteet, voit näyttää osaamisesi. Kysy lisää opintojakson opettajalta. Lisätietoja osaamisen tunnistamisesta: https://www.haaga-helia.fi/fi/osaamisen-tunnistaminen-ja-work-study
Learning materials
Tiedot oppimateriaaleista annetaan opintojakson alussa.
Starting level and linkage with other courses
Ei edeltävyysvaatimuksia
Assessment criteria - grade 1
Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.
Opiskelija osaa kuvailla ruokapalveluiden toimintaympäristöä ja rakenteita. Tunnistaa ruoka-alan turvallisuuteen ja keittiöhygieniaan vaikuttavia tekijöitä. Osaa toimia turvallisesti ammattikeittiössä.
Assessment criteria - grade 3
Osaa kuvailla ruokapalveluiden eroja eri toimintaympäristöissä. Tunnistaa työturvallisuusriskejä ammattikeittiössä ja osaa ennaltaehkäistä niitä. Tunnistaa toimialan muutokseen vaikuttavia tekijöitä.
Assessment criteria - grade 5
Osaa arvioida toimialan rakenteita. Osaa analysoida muutokseen vaikuttavia tekijöitä ja hyödyntää uutta tietoa ruoka-alalla. Hallitsee turvallisen työskentelyn ammattikeittiössä ja pystyy ohjaamaan myös muita. Osaa arvioida ruokaturvallisuuteen vaikuttavia tekijöitä.
Further information
RESRU22 opsissa vastaava opintojakso oli HOS001RR1A Ruokapalvelut ja vastuullinen ruokatuotanto.