Kansainvälinen ruokamatkailuLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: HOS018AS3A

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op
Opetuskieli
suomi

Osaamistavoitteet

- Ymmärtää kansainvälistä toimintakenttää ruokamatkailussa ja ruokamatkailun moninaisuutta maailmalla
- Tunnistaa eri maiden ruokakulttuurien vahvuuksia ruokamatkailussa
- Osaa hyödyntää tuotteistamisessa ruokamatkailun kansainvälisten asiakkaiden tarpeita ja osaa räätälöidä ruokamatkailupalveluja asiakastarpeiden mukaan
- Tunnistaa eri aatteelliset ja uskonnolliset ruokavaliot ruokamatkailun mahdollistajina
- Tunnistaa ruokamatkailun ajankohtaisia kansainvälisiä trendejä ja kehityssuuntia vastuullisesti
- Osaa järjestää teemallisen ruokamatkan

Sisältö

Ruokamatkailun trendit; kansainvälisen ruokamatkailun kohteet; kansainvälisten matkailijoiden tarpeiden selvittäminen; ruokamatkailupaketin suunnittelu ja tuottaminen, matkan toteuttaminen opintomatkana mahdollisuuksien mukaan yhteistyössä ulkomaisen partnerioppilaitoksen kanssa

Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin

Taso 3, Ruokamatkailun osaamiskokonaisuus 15 op, on tehty, menossa tai valittu

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

Blended
Osa opintojaksosta järjestetään opiskelijoiden suunnittelemana opintomatkana

Arviointikriteerit - arvosana 1

Opintojaksojen CONTACT, ONLINE ja BLENDED -toteutuksilla edellytämme läsnäoloa lukujärjestykseen merkityillä opetuskerroilla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 25% arvosanasi laskee yhdellä numerolla. Jos olet poissa opetuskerroilta yli 50%, opintojakso hylätään.

Tunnistaa kansainvälistä ruokamatkailun toimintakenttää ja eri ruokakulttuurien vahvuuksia. Tunnistaa joitain ajankohtaisia trendejä ja pystyy osallistumaan ruokamatkailupalveluiden tuottamiseen.

Arviointikriteerit - arvosana 3

Tunnistaa kansainvälistä ruokamatkailun toimintakenttää, moninaisuutta ja eri ruokakulttuurien vahvuuksia. Tunnistaa asiakkaan tarpeita ja osaa räätälöidä ruokamatkailupalveluita. Tunnistaa trendejä ja osaa toimia osana tiimiä järjestämässä kansainvälistä ruokamatkaa.

Arviointikriteerit - arvosana 5

Ymmärtää kansainvälistä toimintakenttää ruokamatkailussa ja ruokamatkailun moninaisuutta maailmalla.
Tunnistaa eri maiden/valittujen maiden ja ruokakulttuurien vahvuuksia ruokamatkailussa
Osaa hyödyntää tuotteistamisessa ruokamatkailun kansainvälisten asiakkaiden tarpeita ja osaa räätälöidä ruokamatkailupalveluja asiakastarpeiden mukaan
Tunnistaa eri aatteelliset ja uskonnolliset ruokavaliot ruokamatkailun mahdollistajina
Tunnistaa ruokamatkailun ajankohtaisia kansainvälisiä trendejä ja kehityssuuntia vastuullisesti
Osaa järjestää teemallisen ruokamatkan

Oppimateriaalit

Everett. Sally. 2016. Food & Drink Tourism. Principles and practice. LAB8. 2022. Trendiraportti 2022. Ruokamatkailu + 4 kansainvälistä ruokatrendiä. Haaga-Helia amk. Follow the food: the rise of gastronomic tourism in the Nordics. https://www.norden.org/en/information/follow-food-rise-gastronomic-tourism-nordics
WFT https://worldfoodtravel.org
UNWTO https://www.unwto.org/gastronomy-wine-tourism
Kouluttajien tarkennus materiaaleihin ennen kurssin alkua.

Siirry alkuun