Export Potential of Finnish Food Industry (5cr)

Course unit code: ENT009AS4A

General information


ECTS credits
5 cr
Teaching language
Finnish

Intro

Elintarvikealan vientipotentiaali -opintojakso on osa Suomalaiset elintarvikkeet maailmalle -koulutuskokonaisuutta (20 op). Koulutus tarjoaa perustiedot elintarvikealan vientipotentiaalista, elintarvikkeiden kaupallistamisesta vientimarkkinoille sekä elintarvikealan vientiprosessista ja -vaatimuksista. Koulutuksessa tutustutaan vientipolkuun (Team Finland), sen eri vaiheissa tarvittavaan osaamiseen, sekä alan verkostoihin Suomessa ja maailmalla.

Koulutuksen opintojaksot toteutetaan neljän ammattikorkeakoulun yhteistyössä. Muut koulutuksen opintojaksot:
- Elintarvikkeiden tuotteistaminen vientimarkkinoille (5 op) – Xamk
- Elintarvikeviennin myynti, markkinointi ja kansainvälinen viestintä (5 op) – Oamk
- Elintarvikeviennin lainsäädäntö ja sopimukset (5 op) – Lapin amk

Opiskelija tekee kussakin osiossa vientitoimintoihin liittyvän kehittämistehtävän elintarvikealan yritykselle.

Kullekin opintojaksolle ilmoittaudutaan toteuttaja-ammattikorkeakoulun avoimen ammattikorkeakoulun sivuilla. Voit suorittaa koulutuksen yksittäisiä opintojaksoja tai koko koulutuskokonaisuuden. Opintojaksojen suorittamisjärjestyksellä ei ole väliä.

Suomalaiset elintarvikkeet maailmalle -koulutuksen sivuille https://www.xamk.fi/tutkimus-ja-kehitys/eloa-elintarvikeviennin-osaaminen-kasvuun/

Learning objectives

Opintojakson suorittanut osaa:
- tunnistaa elintarvikealan erityispiirteet ja mahdollisuudet
- käyttää tulevaisuuden ennakoinnin peruskäsitteitä ja välineitä
- tunnistaa yrityksen vientivalmiudet
- tunnistaa elintarvikeviennin kokonaisprosessin ottaen huomioon aikajänne, kohdemaa ja tilanne
- tunnistaa kotimaisten elintarvikeviennin tukiorganisaatiot ja verkostoitua niiden kanssa

Contents

- elintarvikealan erityispiirteet
- tulevaisuuden ennakointi
- vientipolku
- vientiosaaminen
- verkosto-osaaminen

Implementation methods, demonstration and Work&Study

Yrityskohtainen kehittämistehtävä.

Go back to top of page