Työkaluja elintapavalmennukseenLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: PHY8SL0018

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op
Opetuskieli
suomi

Osaamistavoitteet

Osaamistavoitteet löytyvät kohdasta arviointikriteerit. Opintojakso arvioidaan asteikolla 1-5.
Opintojakson tavoitteena on, että opintojakson suoritettuaan opiskelija
· ymmärtää elintapaohjauksen teorioiden merkityksen
· osaa hyödyntää elintapavalmennuksen työkaluja
· osaa hyödyntää vuorovaikutuksen keinoja elintapavalmennuksessa

Sisältö

Opiskelussa perehdytään käyttäytymisen muutosta selittäviin teorioihin ja siihen, minkälaisilla työkaluilla voidaan vaikuttaa käyttäytymisen muutoksen eri osatekijöihin.
• Käyttäytymisen muutosteoriat
• Motivaation, kyvykkyyden ja ympäristön merkitys käyttäytymiseen
• Vuorovaikutus
• Työkalut käyttäytymisen muutoksen tukena

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

Kurssi toteutetaan verkko-opiskeluna Moodle -oppimisympäristössä. Kurssilla ei ole valinnaisia suoritustapoja.

Aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistamisessa noudatetaan Haaga-Helia ammattikorkeakoulun laatimaa ohjeistusta.

Oppimateriaalit

Ilmoitetaan opintojakson alkaessa.

Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin

Ei edeltäviä opintoja.

Arviointikriteerit - arvosana 1

Opiskelija osaa kuvata elintapavalmennukseen liittyviä käsitteitä asiakkaan elintapavalmennuksen näkökulmasta, mutta tarvitsee harjoitusta teemojen soveltamiseen liittyvissä asioissa.

Arviointikriteerit - arvosana 3

Opiskelija osoittaa, että osaa soveltaa erilaisia työkaluja asiakkaan elintapavalmennuksessa. Osaa analysoida työkalujen käyttöä elintapavalmennuksessa ja elintapavalmennukseen vaikuttavia tekijöitä ja ohjata asiakasta tämän tiedon pohjalta.

Arviointikriteerit - arvosana 5

Opiskelija osaa tehdä perusteltuja valintoja ja arvioida työkalujen käyttöä elintapavalmennuksessa ja kehittää edelleen toimintaa.

Siirry alkuun