Learning Camp 2 – KehittämismenetelmätLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: INS1PO103

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op
Opetuskieli
englanti
suomi

Osaamistavoitteet

Opintojakso edistää seuraavia osaamisalueita tavoitteellisuus, liike-ajattelu, tutkimuksen roolin ymmärtäminen liiketoimintaprosesseissa, analysointitaidot, akateeminen kirjoittamis- ja esittämistaidot, kriittinen ajattelu, itsereflektio ja taitava digitaalisten työkalujen käyttö. Opintojakso on tiiviisti sidoksissa muihin opintojaksoihin koko opintojen ajan.

Sisältö

Tutkimusprosessi
Toissijaiset tietolähteet
Tutkimustyypit
Laadulliset ja kvantitatiiviset tiedonkeruumenetelmät
Tiedon analysointimenetelmät
Tiedonkeruussa ja raportoinnissa käytetyt digitaaliset työkalut
Akateeminen kirjoittaminen ja raportointi

Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin

Opintojakso on osa Porvoon kampuksen osaamispohjaisen opetussuunnitelman perusopintoja.

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

Tutkiva ja kehittävä oppiminen
Oppaat
Luennot ja työpajat
Itsenäinen opiskelu ja ryhmätyö
Oman oppimisen arviointi

Jos opiskelijat ovat hankkineet vaaditun pätevyyden aiemmissa työtehtävissä, virkistystoiminnassa tai muissa opinnoissa, he voivat osoittaa osaamisen demonstroimalla ja edetä nopeammin opintojensa kautta. Lisätietoja ja ohjeita aiemman oppimisen tunnistamiseksi ja validoimiseksi on saatavana MyNetistä.

Arviointikriteerit - arvosana 1

Opiskelijalla on rajoitettu kuva tutkimuslähestymistavoista ja hänellä on vaikeuksia nimetä laadullisia ja kvantitatiivisia tiedonkeruumenetelmiä. Opiskelija osoittaa kykynsä kerätä tutkimukseen tarvittavaa tietoa, mutta tarvitsee apua ja tukea aineiston organisoinnissa ja analysoinnissa. Opiskelija osallistuu projektin suunnitteluun, toteuttamiseen, raportointiin ja arviointiin minimaalisella panoksella. Opiskelija tarvitsee tukea opiskelutovereiltaan ja ohjaajaltaan tehtävien suorittamiseksi.

Arviointikriteerit - arvosana 3

Opiskelija tuntee tutkimuslähestymistavat ja osaa selittää ja tarjota käytännön esimerkkejä laadullisista ja kvantitatiivisista tiedonkeruumenetelmistä. Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa tiedonkeruun niin, että aineisto on melko kattava ja edustava, sekä analysoida tietoja asianmukaisesti ja huolellisesti päätelmien tekemiseksi. Opiskelija osallistuu projektin suunnitteluun, toteuttamiseen, raportointiin ja arviointiin itsenäisesti ja hyödyntää käytettävissä olevia neuvoja. Opiskelija osaa toimia annettujen ohjeiden mukaisesti.

Arviointikriteerit - arvosana 5

Opiskelija tuntee tutkimuslähestymistavat ja osaa arvioida eri tiedonkeruumenetelmien soveltuvuutta erilaisiin tutkimustehtäviin. Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa tiedonkeruun siten, että aineisto on kattava, edustava ja luotettava, ja analysoida tietoja asianmukaisesti ja huolellisesti, jotta voidaan tehdä merkityksellisiä ja perusteltuja päätelmiä. Opiskelija osallistuu ennakoivasti ja tavoitteellisesti projektisuunnitteluun, toteutukseen, raportointiin ja arviointiin. Opiskelija osoittaa tavoitteellista ajattelutapaa ja ammatillista asennetta.

Oppimateriaalit

Kirjat sisältöaiheista
E-kirjat ja online-artikkelit
Online-oppaat
Yritysten verkkoportaalit
Toimialakohtaiset raportit ja tilastot
Tiedotusvälineet, uutistoimistot, laadukas lehdistö jne.
Sosiaalisen verkottumisen työkalut
Ohjaajien omat materiaalit, opiskelijoiden tuottama materiaali.

Siirry alkuun