Työkaluja elintapavalmennukseenLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: PHY8SL0017

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op
Opetuskieli
suomi

Osaamistavoitteet

Opintojakson tavoitteena on, että opintojakson suoritettuaan opiskelija
· ymmärtää elintapaohjauksen teorioiden merkityksen
· osaa hyödyntää elintapavalmennuksen työkaluja
· osaa hyödyntää vuorovaikutuksen keinoja elintapavalmennuksessa
Osaamistavoitteet on avattu tarkemmin arviointikriteerit-kohdassa.

Sisältö

Opiskelussa perehdytään käyttäytymisen muutosta selittäviin teorioihin ja siihen, minkälaisilla työkaluilla voidaan vaikuttaa käyttäytymisen muutoksen eri osatekijöihin.
• Käyttäytymisen muutosteoriat
• Motivaation, kyvykkyyden ja ympäristön merkitys käyttäytymiseen
• Vuorovaikutus
• Työkalut käyttäytymisen muutoksen tukena

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

Tämän opintojakson osaamistavoitteet saavutetaan pääsääntöisesti työelämäprojekteihin tai muihin projekteihin osallistumalla. Muut alla olevat oppimistavat täsmentyvät opintojen edetessä:
a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät päivä-, monimuoto- tai intensiivitoteutuksena TAI
b. Tentti ja/tai oppimistehtävä(t) TAI
c. Verkkototeutus.

Aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistamisessa noudatetaan Haaga-Helia ammattikorkeakoulun laatimaa ohjeistusta.

Arviointikriteerit - arvosana 1

Opiskelija osaa kuvata elintapavalmennukseen liittyviä käsitteitä asiakkaan elintapavalmennuksen näkökulmasta, mutta tarvitsee harjoitusta teemojen soveltamiseen liittyvissä asioissa.

Arviointikriteerit - arvosana 3

Opiskelija osoittaa, että osaa soveltaa erilaisia työkaluja asiakkaan elintapavalmennuksessa. Osaa analysoida työkalujen käyttöä elintapavalmennuksessa ja elintapavalmennukseen vaikuttavia tekijöitä ja ohjata asiakasta tämän tiedon pohjalta.

Arviointikriteerit - arvosana 5

Opiskelija osaa tehdä perusteltuja valintoja ja arvioida työkalujen käyttöä elintapavalmennuksessa ja kehittää edelleen toimintaa.

Oppimateriaalit

Ilmoitetaan opintojakson alussa.

Siirry alkuun