Työkaluja elintapavalmennukseenLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: PHY8SL0017
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
- Opetuskieli
- suomi
Osaamistavoitteet
Opintojakson tavoitteena on, että opintojakson suoritettuaan opiskelija
· ymmärtää elintapaohjauksen teorioiden merkityksen
· osaa hyödyntää elintapavalmennuksen työkaluja
· osaa hyödyntää vuorovaikutuksen keinoja elintapavalmennuksessa
Osaamistavoitteet on avattu tarkemmin arviointikriteerit-kohdassa.
Sisältö
Opiskelussa perehdytään käyttäytymisen muutosta selittäviin teorioihin ja siihen, minkälaisilla työkaluilla voidaan vaikuttaa käyttäytymisen muutoksen eri osatekijöihin.
• Käyttäytymisen muutosteoriat
• Motivaation, kyvykkyyden ja ympäristön merkitys käyttäytymiseen
• Vuorovaikutus
• Työkalut käyttäytymisen muutoksen tukena
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
Tämän opintojakson osaamistavoitteet saavutetaan pääsääntöisesti työelämäprojekteihin tai muihin projekteihin osallistumalla. Muut alla olevat oppimistavat täsmentyvät opintojen edetessä:
a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät päivä-, monimuoto- tai intensiivitoteutuksena TAI
b. Tentti ja/tai oppimistehtävä(t) TAI
c. Verkkototeutus.
Aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistamisessa noudatetaan Haaga-Helia ammattikorkeakoulun laatimaa ohjeistusta.
Arviointikriteerit - arvosana 1
Opiskelija osaa kuvata elintapavalmennukseen liittyviä käsitteitä asiakkaan elintapavalmennuksen näkökulmasta, mutta tarvitsee harjoitusta teemojen soveltamiseen liittyvissä asioissa.
Arviointikriteerit - arvosana 3
Opiskelija osoittaa, että osaa soveltaa erilaisia työkaluja asiakkaan elintapavalmennuksessa. Osaa analysoida työkalujen käyttöä elintapavalmennuksessa ja elintapavalmennukseen vaikuttavia tekijöitä ja ohjata asiakasta tämän tiedon pohjalta.
Arviointikriteerit - arvosana 5
Opiskelija osaa tehdä perusteltuja valintoja ja arvioida työkalujen käyttöä elintapavalmennuksessa ja kehittää edelleen toimintaa.
Oppimateriaalit
Ilmoitetaan opintojakson alussa.