Tutkimuksen näkökulmia journalismiinLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: JOU8KJ238

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op
Opetuskieli
suomi

Osaamistavoitteet

Osaamistavoitteet näkyvät arviointikriteereistä.

Sisältö

Opintojaksolla tutustutaan tutkimuksiin, teorioihin ja käsitteisiin, joiden avulla journalismin ja viestinnän tutkijat kuvaavat digiajan journalismia mediamaisemassa, jolle on tyypillistä mm. verkottuneisuus, hybridiys, teknologian vaikutus sekä muuttuneet suhteet yleisön ja mediaorganisaatioiden välillä. Opiskelija valitsee yhden teoreettisen lähestymistavan, johon tutustuu tarkemmin. Tavoitteena on saada uusia näkökulmia tuttuihin ilmiöihin ja lisätä ymmärrystä tutkimuksen merkityksestä.

Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin

Edeltävyydeksi suositellaan, että kurssille osallistujalla olisi suoritettuna kurssit Muuttuva mediamaisema COM1KJ201 ja Media ja yleisö JOU2KJ203F tai muu johdatus viestinnän ja journalismin tutkimuksen perusteisiin.

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

Toteutus voi sisältää lähiopetusta, itsenäistä työskentelyä, pienryhmätyöskentelyä ja verkko-opintoja.

AIKAISEMMIN HANKITUN OSAAMISEN TUNNISTAMINEN JA TUNNUSTAMINEN (AHOT):
Jos opiskelija omaa työn, opintojen tai muun syyn takia kurssin tuottaman osaamisen, voi hän osoittaa osaamisensa toteutuksen vastuuopettajan kanssa sovittavalla tavalla. Toteutuksen vastuuopettaja tiedottaa tarkemmin AHOTin soveltamisesta. Lisätietoja AHOT-prosessista löytyy MyNetistä.

Arviointikriteerit - arvosana 1

Opiskelija tunnistaa journalismin ja median eri tutkimussuuntauksia ja niihin liittyviä keskeisiä teorioita. Opiskelija osaa valita perustellusti yhden teoreettisen lähestymistavan lähempään tarkasteluun.

Arviointikriteerit - arvosana 3

Edellisten lisäksi: Opiskelija osaa kuvata valitun teorian keskeiset piirteet ja käsitteet. Hän tunnistaa sen sovellusmahdollisuuksia opinnäytetyön tai media-alan kehittämisen näkökulmasta.

Arviointikriteerit - arvosana 5

Edellisten lisäksi: Opiskelija pystyy arvioimaan tutkimussuuntausten ja teorioiden merkitystä journalismin ja media-alan kehittymisen ja kehittämisen näkökulmasta sekä niiden rajapintoja mm. yhteiskunnan teknologiseen kehitykseen. Opiskelija on perehtynyt valittuun teoriaan ja osaa soveltaa sitä tapausesimerkkeihin

Oppimateriaalit

Opettajien jakama aineisto sekä opettajien ja opiskelijoiden tuottamat aineistot.

Siirry alkuun