Journalismin uudet keinotLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: JOU8KJ236

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op
Opetuskieli
suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija
tuntee uusia journalistisia kerronnan keinoja
ymmärtää, miten erilaisia kerronnan keinoja voi hyödyntää journalismissa
osaa suunnitella journalistisia sisältöjä ja uskaltaa kokeilla sisältöjä palvelevia uusia esittämistapoja
osaa arvioida kerronnan keinojen mahdollisuuksia ja haasteita

Sisältö

Käytännön esimerkkejä (esim. tarinallisuus, visuaalisuus, data, epälineaarisuus, keskeneräisyys, vuorovaikutteisuus, live-seuranta, jatkumo)
Digitaalisen ympäristön mahdollisuudet ja haasteet
Sisällön suunnittelu ja käsikirjoitus
Sisällön teknisen toteutuksen vaatimukset
Työkalut, joilla voi luoda visuaalisia ja muita elementtejä
Sosiaalinen media tarinankerronnan alustana

Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin

Journalistin työ 1 - 4 tai vastaavat tiedot ja taidot

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

Lähiopetusta ja itsenäistä työskentelyä tiimissä. Kokeillaan uusia kerronnan keinoja / työkaluja.

Aiemmin hankitun osaamisen tunnistamiseen (AHOT) ja omassa työssä oppimiseen eli opinnollistamiseen (Work & Study) ohjeet MyNetissä.

Arviointikriteerit - arvosana 1

Opiskelija
tunnistaa kerronnan keinot,
osaa tuottaa ideoita,
osaa käyttää mallin mukaan joitakin uusia keinoja omaan / tiimin aiheeseen,
toimii tiimissä roolinsa mukaisesti.

Arviointikriteerit - arvosana 3

Edellisten lisäksi opiskelija
kehittää ideoita,
valitsee tarkoituksenmukaisia keinoja ja työkaluja omaan / tiimin aiheseen,
toimii ryhmässä aloitteellisesti,
tunistaa ongelmakohtia ja pyrkii kehittämään niihin ratkaisuja.

Arviointikriteerit - arvosana 5

Edellisten lisäksi opiskelija
valitsee luovasti kerronnan keinoja omaan / tiimin aiheeseen,
osaa toimia useassa roolissa,
ottaa vastuuta tiimin työskentelystä.

Oppimateriaalit

Upola, Terhi: Livenä ja läsnä

Muu materiaali ilmoitetaan toteutussuunnitelmassa.

Lisätiedot

Opintojakso sopii sekä alemman ja ylemmän tutkinnon opiskelijoille.

Siirry alkuun