Ruokaelämyksen rakentaminen -projekti (cooperative)Laajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: FPR1RR013

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op
Opetuskieli
suomi

Osaamistavoitteet

Osaamistavoitteet
• tuntee keskeisimmän käsitteistön elämyksellisyyden teoriasta
• ymmärtää estetiikan ilmiönä ja sen suhteen elämyksellisyyteen
• tuntee gastronomian historiaa ja pystyy hyödyntämään sitä annossuunnittelussa
• tuntee kulutuskäyttäytymiseen vaikuttavat ruokatrendit
• osaa analysoida erilaisia asiakastarpeita

Sisältö

• Estetiikka ja aistit
• Elämysteoriat
• Gastronomia ja annossuunnittelun periaatteet
• Asiakasymmärrys
• Ruuan presentaatiot perustuen elämyksellisyyteen ja visuaalisuuteen

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät päivä-, monimuoto- tai intensiivitoteutuksena
b. Omassa työssä oppiminen (opinnollistaminen)

Opintojaksoon sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.

Oppimateriaalit

Oppitunneilla jaettava materiaali
The Experience Economy 2019. Pine, B. Joseph Gilmore, James H.

Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin

Ruokatuotannon johtamisen 1.vuoden erikoistumisopintojaksot suoritettu

Arviointikriteerit - arvosana 1

Arviointikriteeri - arvosana 1
Tuntee opintojakson keskeiset käsitteet
Osaa kuvata ruokatuotannon menetelmiä - ja ilmiöitä
Suorittaa hyväksytysti kaikki opintojaksoon liittyvät tehtävät
Tunnistaa joiltakin osin omaa prosessin aikaista kehittymistään

Arviointikriteerit - arvosana 3

Arviointikriteeri - arvosana 3
Hallitsee opintojakson keskeiset käsitteet
Osaa soveltaa oppimaansa ruokaelämyksen rakentamiseksi
Osaa kuvata omaa oppimistaan

Arviointikriteerit - arvosana 5

Arviointikriteeri - arvosana 5
Hallitsee monipuolisesti opintojakson keskeiset käsitteet
Osaa monipuolisesti soveltaa ja analysoida opintojaksolla oppimaansa kokonaisvaltaisen ruokaelämyksen kehittämiseksi
Osaa kriittisesti arvioida omaa kehittymistään ja toimia sen mukaisesti

Siirry alkuun