Ruokaelämyksen rakentaminen -projektiLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: FPR1RR010
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
- Opetuskieli
- suomi
Osaamistavoitteet
• tuntee keskeisimmän käsitteistön elämyksellisyyden teoriasta
• ymmärtää estetiikan ilmiönä ja sen suhteen elämyksellisyyteen
• tuntee gastronomian historiaa ja pystyy hyödyntämään sitä annossuunnittelussa
• tuntee kulutuskäyttäytymiseen vaikuttavat ruokatrendit
• osaa analysoida erilaisia asiakastarpeita
Sisältö
• Estetiikka ja aistit
• Elämysteoriat
• Gastronomia ja annossuunnittelun periaatteet
• Asiakasymmärrys
• Ruuan presentaatiot perustuen elämyksellisyyteen ja visuaalisuuteen
Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
Ruokatuotannon johtamisen 1.vuoden erikoistumisopintojaksot suoritettu
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät päivä-, monimuoto- tai intensiivitoteutuksena
b. Omassa työssä oppiminen (opinnollistaminen)
Opintojaksoon sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.
Arviointikriteerit - arvosana 1
Tuntee opintojakson keskeiset käsitteet
Osaa kuvata ruokatuotannon menetelmiä - ja ilmiöitä
Suorittaa hyväksytysti kaikki opintojaksoon liittyvät tehtävät
Tunnistaa joiltakin osin omaa prosessin aikaista kehittymistään
Arviointikriteerit - arvosana 3
Hallitsee opintojakson keskeiset käsitteet
Osaa soveltaa oppimaansa ruokaelämyksen rakentamiseksi
Osaa kuvata omaa oppimistaan
Arviointikriteerit - arvosana 5
Hallitsee monipuolisesti opintojakson keskeiset käsitteet
Osaa monipuolisesti soveltaa ja analysoida opintojaksolla oppimaansa kokonaisvaltaisen ruokaelämyksen kehittämiseksi
Osaa kriittisesti arvioida omaa kehittymistään ja toimia sen mukaisesti