Crafting a food experience -projectLaajuus (5 cr)
Course unit code: FPR1RR010
General information
- ECTS credits
- 5 cr
- Teaching language
- Finnish
Learning objectives
• tuntee keskeisimmän käsitteistön elämyksellisyyden teoriasta
• ymmärtää estetiikan ilmiönä ja sen suhteen elämyksellisyyteen
• tuntee gastronomian historiaa ja pystyy hyödyntämään sitä annossuunnittelussa
• tuntee kulutuskäyttäytymiseen vaikuttavat ruokatrendit
• osaa analysoida erilaisia asiakastarpeita
Contents
• Estetiikka ja aistit
• Elämysteoriat
• Gastronomia ja annossuunnittelun periaatteet
• Asiakasymmärrys
• Ruuan presentaatiot perustuen elämyksellisyyteen ja visuaalisuuteen
Starting level and linkage with other courses
Ruokatuotannon johtamisen 1.vuoden erikoistumisopintojaksot suoritettu
Implementation methods, demonstration and Work&Study
a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät päivä-, monimuoto- tai intensiivitoteutuksena
b. Omassa työssä oppiminen (opinnollistaminen)
Opintojaksoon sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.
Assessment criteria - grade 1
Tuntee opintojakson keskeiset käsitteet
Osaa kuvata ruokatuotannon menetelmiä - ja ilmiöitä
Suorittaa hyväksytysti kaikki opintojaksoon liittyvät tehtävät
Tunnistaa joiltakin osin omaa prosessin aikaista kehittymistään
Assessment criteria - grade 3
Hallitsee opintojakson keskeiset käsitteet
Osaa soveltaa oppimaansa ruokaelämyksen rakentamiseksi
Osaa kuvata omaa oppimistaan
Assessment criteria - grade 5
Hallitsee monipuolisesti opintojakson keskeiset käsitteet
Osaa monipuolisesti soveltaa ja analysoida opintojaksolla oppimaansa kokonaisvaltaisen ruokaelämyksen kehittämiseksi
Osaa kriittisesti arvioida omaa kehittymistään ja toimia sen mukaisesti