Combining Wine and FoodLaajuus (6 cr)

Course unit code: RES8RH025

General information


ECTS credits
6 cr

Learning objectives

Kurssin suoritettuaan opiskelija hallitsee viinin ja ruuan yhdistämisen viinin ominaisuudet sekä raaka-aineet- ja ruoanvalmistusmenetelmät huomioiden, annos- ja menusuunnittelun perusteet, erityyppisten ateria- ja juomakokonaisuuksien luomisen, suosittamisen ja myynnin asiakkaalle.

Contents

Kurssi luo pohjaa ja täydentää/syventää myöhempää ravintolapalveluiden-, juomien- ja tuotannon opiskelua. Käsiteltävät asiakokonaisuudet ovat:

- Viinin ominaisuudet ja makuun vaikuttavat tekijät
- Maistamisen käytäntö ja perusmaut
- Makuradat: alku-, pää- ja jälkiruoat ja viini, tukevat/ erottavat ominaisuudet
- Keittiö- ja salityöskentely, maistelu
- Ruoka- ja viinilistan yhteensopivuus
- Gastronomia ja Grand Dinner
- Oluen/ Teen ja ruoan yhdistäminen

Starting level and linkage with other courses

Opintojaksolle tulee olla hyväksytysti suoritettuna ruokatuotantoon ja ravintolajuomiin liittyvät perusopintojaksot.

Implementation methods, demonstration and Work&Study

Arviointiperusteet
Kurssitehtävä 75 % (H/T)
Annettujen harjoitustöiden suorittaminen 25 %
Läsnäolo 100%

Learning materials

Karmavuo ja Lihtonen; Viini ja ruoka. Opas makujen harmoniaan. Teos 2009.
Tuntityöskentelyn materiaali sekä muu ohjaajan ilmoittama ja jakama materiaali.

Further information

Opintojakso suoritetaan kontaktitunneilla 4. periodin aikana

Opintojaksomaksu
Suoritetaan materiaalipalveluun ennen kurssin alkua. Maksu lukuvuodelle 2020 on 60€/hlö.
Henkilömäärä kurssilla max 25 hlö

Työelämäyhteydet
Kurssin aikana pyritään järjestämään mahdollisuuksien mukaan vierailevia luennoitsijoita elinkeinosta ja yritysvierailuja.

Kansainvälisyys
Kurssilla käsitellään juoma- ja ruokakulttuuria kansallisesti ja kansainvälisesti

Go back to top of page