Oluet ja pubitLaajuus (3 op)

Opintojakson tunnus: RES8RH022

Opintojakson perustiedot


Laajuus
3 op
Opetuskieli
suomi

Osaamistavoitteet

Ymmärtää olueen laatuun vaikuttavat tekijät. Hallitsee monipuolisesti olutprosessin ravintolassa: valikoima ja sen hallinta, myynti ja markkinointi, turvallisuus,

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- ymmärtää oluen markkinoiden perusteet: oluttyypit ja –tyylit sekä niiden laatuun vaikuttavat tekijät
- osaa maistella olutta systemaattisesti sen laadun ja aistittavien ominaisuuksien määrittämiseksi
- ymmärtää ravintolan olutprosessin eri näkökulmista: logistiikka, myynti ja markkinointi, turvallisuus

Sisältö

Olutmarkkinat
Oluen valmistus
Olen maistelu
Oluttyypit
Oluen ja ruuan yhdistäminen
Olutprosessi ravintolassa: valikoima, varastointi, oluen tarjoilu , oluen omavalvonta
Olutravintolat
Sinebrychoff Olutmestari Junior -kilpailu

Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin

Opintojakso on pääasiassa suunnattu hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon (HOTRA) koulutusohjelman opiskelijoille mutta muiden koulutusohjelmien opiskelijoita hyväksytään toteutuksille varaustilanteen mukaan.

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

Lähiopetus (luennot, maistelut ja ekskursiot) ja tentti 24 h
Itsenäinen opiskelu 57 h
Oman oppimisen arviointi 1 h

Tentti, maistelu ja kirjallinen osuus

Oppimateriaalit

Mikko Salmi: Kippis! Ravintolan olutkäsikirja + luennoilla jaettava materiaali, opiskelijan omat muistiinpanot opintokäynneillä.

Lisätiedot

Kurssimaksu 30 €. Suoritetaan Haagan myymälään (Matsku) ennen ensimmäistä kokoontumista.

Siirry alkuun