Wine CourseLaajuus (3 cr)

Course unit code: RES8RH021

General information


ECTS credits
3 cr
Teaching language
Finnish

Learning objectives

Opintojakson tavoitteena on perehdyttää opiskelija erityyppisiin viineihin ja väkeviin juomiin sekä niin yleisiin käyttötapoihin.
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
• ymmärtää viinimaailman perusteet: viinityypit ja –tyylit sekä niihin vaikuttavat tekijät
• oluet ja väkevät juomat: tyypit ja tarjoilu, käyttö sekä baarityön perusteet
• on omaksunut systemaattisen maistelun metodin ja osaa hyödyntää sitä jatkuvan tuotetietämyksen välineenä

Contents

• Viinien systemaattinen maistelu
• Viljelyn ja valmistuksen vaikutus viinin makuun, viinialueiden laatumerkinnät
• Tärkeimpien rypälelajikkeiden ja viinialueiden vertaileva tutkiminen
• Eri juomatyypit: puna-, valko-, rosee-, kuohuviinit, väkevät viinit ja väkevät juomat

Starting level and linkage with other courses

Opintojakso on suunnattu kaikille viinien maailman kiinnostavaksi ja hyödylliseksi kokeville opiskelijoille. HOTRA-ohjelman opiskelijat ja RUOKA-ohjelman opiskelijat eivät voi osallistua tälle opintojaksolle, koska opintojaksot johdatus ravintolajuomiin vastaavat pitkälti tätä kurssia.

Implementation methods, demonstration and Work&Study

Lähiopetustoteutus:
Lähiopetus ja tentti 21 h
Itsenäinen opiskelu 89 h
Oman oppimisen arviointi 1h
Oppimistapana on systemaattinen maistelu ja sen yhdistäminen teoreettisen tietoon. Onnistunut opiskelu edellyttää tiiviin tahdin vuoksi aiheisiin ennakkoon perehtymistä. Oppiminen osoitetaan tenteillä, joissa on maistelu- ja teoriaosuus.

Aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen (AHOT)
Opiskelija voi saada aikaisemmin hankitun osaamisen tunnustettua suorittamalla opintojaksosta/opintojakson osasta näytön.

Assessment criteria - grade 1

Soveltaa ammattimaisen maistamisen rakennetta mutta ei terminologiaa. Tunnistaa vähäisesti viinitermistöä ja nimeää joitain viinin laatuun vaikuttavista tekijöistä. Tunnistaa vain osan viinialueiden ominaisuuksista.

Assessment criteria - grade 3

Soveltaa ammattimaisen maistamisen rakennetta ja terminologiaa. Tunnistaa kohtalaisesti viinitermistöä ja viinin laatuun vaikuttavia tekijöitä. Kykenee nimeämään monien viinialueiden ominaisuuksia.

Assessment criteria - grade 5

Soveltaa ammattimaisen maistamisen rakennetta ja terminologiaa moitteettomasti. Osaa yhdistää viinitermistöä ja viinin laatuun vaikuttavia tekijöitä kiitettävästi. Tunnistaa viinialueiden ominaisuudet kiitettävästi.

Learning materials

Kirjallisuus: Etikettien takana – Viinit ja väkevät juomat. WSET 2012. Saatavana Haagan Matskusta.
Tuntityöskentelyn materiaali sekä muu ohjaajan ilmoittama ja jakama materiaali.

Further information

Opintojakso arvioidaan käyttäen asteikkoa kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), tyydyttävä (2), välttävä (1), hylätty (0). Arviointikriteerit on esitetty asteikolla 1 - 3 - 5.

Arvioinnin kohteet
Ammattimainen maistaminen ja maistamisen terminologia
Viinin laatuun ja hintaan vaikuttavat tekijät
Viinitermistö
Viinialueiden sijainnit ja ominaisuudet

Go back to top of page