Johdatus ravintolajuomiinLaajuus (3 op)
Opintojakson tunnus: RES1RH002
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 3 op
- Opetuskieli
- suomi
Osaamistavoitteet
• osaa alkeet systemaattisen maistamisen perusteista
• osaa perusasiat viineistä, oluesta, vesistä, kahvista ja teestä sekä alkeet baarityöskentelystä
• osaa alkeet juomien luonteeseen, laatuun ja hintaan vaikuttavista tekijöistä
• tunnistaa asiakastarpeen ja osaa löytää siihen sopivan juoman
• osaa perusteet viinien ja oluiden käyttötarpeesta ja yhdistämisestä ruokien kanssa
Sisältö
• Viinien ja oluiden systemaattinen maistaminen
• Tärkeimpien rypälelajikkeiden ja viinialueiden vertaileva tutkiminen
• Perusasiat vesistä, oluesta, kahvista ja teestä sekä alkeet baarityöskentelystä
• Juomien tarvepohjainen käyttö
• Juomien käyttö aterialla
Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
Ei lähtötasovaatimuksia tai sidonnaisuuksia
Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen
Tämän opintojakson osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:
a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät päivä-, monimuoto- tai intensiivitoteutuksena
b. Tentti ja/tai oppimistehtävä(t)
Arviointikriteerit - arvosana 1
Osaa analysoida juomia kohtalaisesti
Osaa kuvata juomien luonteeseen ja laatuun vaikuttavia tekijöitä kohtalaisesti
Osaa nimetä joitain juomien käyttötarpeita
Arviointikriteerit - arvosana 3
Osaa analysoida juomia hyvin
Osaa selittää juomien luonteeseen ja laatuun vaikuttavia tekijöitä kohtalaisesti
Osaa selittää juomien käyttötarpeita kohtalaisesti
Arviointikriteerit - arvosana 5
Osaa analysoida juomia erinomaisesti
Osaa selittää juomien luonteeseen ja laatuun vaikuttavia tekijöitä kiitettävästi
Osaa selittää ja perustella juomien käyttötarpeita kiitettävästi