Johdatus ravintolajuomiinLaajuus (3 op)

Opintojakson tunnus: RES1RH002

Opintojakson perustiedot


Laajuus
3 op
Opetuskieli
suomi

Osaamistavoitteet

• osaa alkeet systemaattisen maistamisen perusteista
• osaa perusasiat viineistä, oluesta, vesistä, kahvista ja teestä sekä alkeet baarityöskentelystä
• osaa alkeet juomien luonteeseen, laatuun ja hintaan vaikuttavista tekijöistä
• tunnistaa asiakastarpeen ja osaa löytää siihen sopivan juoman
• osaa perusteet viinien ja oluiden käyttötarpeesta ja yhdistämisestä ruokien kanssa

Sisältö

• Viinien ja oluiden systemaattinen maistaminen
• Tärkeimpien rypälelajikkeiden ja viinialueiden vertaileva tutkiminen
• Perusasiat vesistä, oluesta, kahvista ja teestä sekä alkeet baarityöskentelystä
• Juomien tarvepohjainen käyttö
• Juomien käyttö aterialla

Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin

Ei lähtötasovaatimuksia tai sidonnaisuuksia

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

Tämän opintojakson osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:

a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät päivä-, monimuoto- tai intensiivitoteutuksena
b. Tentti ja/tai oppimistehtävä(t)

Arviointikriteerit - arvosana 1

Osaa analysoida juomia kohtalaisesti
Osaa kuvata juomien luonteeseen ja laatuun vaikuttavia tekijöitä kohtalaisesti
Osaa nimetä joitain juomien käyttötarpeita

Arviointikriteerit - arvosana 3

Osaa analysoida juomia hyvin
Osaa selittää juomien luonteeseen ja laatuun vaikuttavia tekijöitä kohtalaisesti
Osaa selittää juomien käyttötarpeita kohtalaisesti

Arviointikriteerit - arvosana 5

Osaa analysoida juomia erinomaisesti
Osaa selittää juomien luonteeseen ja laatuun vaikuttavia tekijöitä kiitettävästi
Osaa selittää ja perustella juomien käyttötarpeita kiitettävästi

Siirry alkuun