Introduction to beveragesLaajuus (3 cr)

Course unit code: RES1RH002

General information


ECTS credits
3 cr
Teaching language
Finnish

Learning objectives

knows the basics of systematic tasting
• knows the basics of wine, beer, water, coffee and tea, as well as the basics of bar work
• knows the basics of the nature, quality and price of drinks
• Identify customer needs and find a suitable drink
• knows the basics of use of wines and beers and combining them with food

Contents

• Systematic tasting of wines and beers
• Comparative analysis of the main grape varieties and wine regions
• Basics of water, beer, coffee and tea, and basics of bar work
• The consumtion situations of beverages
• Use of beverages with meals

Starting level and linkage with other courses

Ei lähtötasovaatimuksia tai sidonnaisuuksia

Implementation methods, demonstration and Work&Study

The Learning Objectives of this course can be achieved in the following ways:

a. Intermediate teaching and related tasks
b. Exam and / or learning task (s)

Assessment criteria - grade 1

Osaa analysoida juomia kohtalaisesti
Osaa kuvata juomien luonteeseen ja laatuun vaikuttavia tekijöitä kohtalaisesti
Osaa nimetä joitain juomien käyttötarpeita

Assessment criteria - grade 3

Osaa analysoida juomia hyvin
Osaa selittää juomien luonteeseen ja laatuun vaikuttavia tekijöitä kohtalaisesti
Osaa selittää juomien käyttötarpeita kohtalaisesti

Assessment criteria - grade 5

Osaa analysoida juomia erinomaisesti
Osaa selittää juomien luonteeseen ja laatuun vaikuttavia tekijöitä kiitettävästi
Osaa selittää ja perustella juomien käyttötarpeita kiitettävästi

Go back to top of page