Ruoan ja juoman yhdistäminenLaajuus (3 op)

Opintojakson tunnus: RES1HR002

Opintojakson perustiedot


Laajuus
3 op
Opetuskieli
suomi

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
• ymmärtää ruoka- ja juomayhdistelmien merkityksen asiakaskokemuksen rakentamisessa
• tuntee ja tunnistaa perusmaut
• osaa hyödyntää eri juomien peruselementtejä ruuan ja juoman yhdistämisessä
• hallitsee yhdistämisen perusteet
• hallitsee ruoka- ja juomalistan yhteensovittamisen

Sisältö

• Aistinvarainen arviointi
• Analyyttinen maistaminen
• Klassiset yhdistelmät
• Makuaistimuksiin liittyvät yhdistelmät
• Ateriakokonaisuuden makuaistimukseen perustuva rakentaminen

Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin

Johdatus ravintolajuomiin RES1RH002 tai raaka-aineet ja ravitsemus FP22RR002 suoritettava ennen tätä opintojaksoa.

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

Tämän opintojakson osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:

a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät päivä-, monimuoto- tai intensiivitoteutuksena
b. Tentti ja/tai oppimistehtävä(t)

Arviointikriteerit - arvosana 1

Tietää ja osaa kuvata klassiset yhdistelmät
Osaa luoda klassisiin yhdistelmiin perustuvan ateriakokonaisuuden
Tietää perusmaut ja -elementit ruuissa ja juomissa

Arviointikriteerit - arvosana 3

Osaa analysoida klassisten yhdistelmien makuaistimusten tekijät
Tietää perusmakujen keskinäiset vaikutukset ruoka- ja juomayhdistelmissä
Osaa perustella ruoka- ja juomayhdistelmien valinnat

Arviointikriteerit - arvosana 5

Osaa analysoida erityyppisten ruoka-ja juomayhdistelmien makuihin perustuvat tekijät.
Osaa luoda ateriakokonaisuuden ja perustella valinnat.

Siirry alkuun